ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Лозница је конкурисала

Град Лозница пријавио се данас на јавни позив Министарства рударства и енергетике који је расписало за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе локалне самоуправе као и градске општине. То је за портал ЛН данас потврдио градски менаџер Дејан Сталовић.

– Овога пута смо за ту сврху у градском буџету планирали десет милиона динара, дупло више него прошле године, и исто толико очекујемо да нам одобри Министарство рударства и енергетике. Чекамо сада одговор министарства, надамо се да ће бити повољан, а после потписивања уговора предстоје радње које претходе расписивању конкурса за извођаче и грађане. Задовољни смо што су грађани добро реаговали на претходни конкурс, било је велико интересовање и од 120 потписаних уговора до сада је око 90 реализовано. Надамо се повољном исходу, да ће грађани поново реаговати на исти начин и да ће ове године много више њих, уз помоћ града и министарства, унапредити енергетску ефикасност својих стамбених зграда, породичних кућа и станова – казао је Сталовић.

Подсетимо, за унапређење енергетске ефикасности ове године је држава обезбедила 230 милиона евра, а помоћи ће свим заинтересованим грађанима да смање потрошњу енергије у својим домаћинствима и субвенционисати, заједно са локалним самоуправама, половину потребних средстава, док другу половину плаћају грађани. У Лозници су прошле године укупно стигле 244 пријаве, а на коначној ранг-листи нашло се 120 домаћинстава, 15 за термичку изолацију, 57 за столарију и 48 за котлове.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – За три дана преминула три ковид пацијента

САОБРАЋАЈ У ЛОЗНИЦИ – Брза вожња најчешћи узрок незгода

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )