У КЛУБУ ПИСАЦА „ВУКОВО ПЕРО“ – Прославили Светог Трифуна

Клуб писаца „Вуково перо“ обележио је јуче Светог Трифуна, своју крсну славу, и тим поводом доделио „Трифунданске повеље“ за дугогодишњи рад и допринос на ширењу и очувању писане речи, обичаја и културе српског народа. Добитници овог признања су Петар Петровић, књижевник, сликар, здравичар и глумац из Лознице, и Гроздана Лучић Лалић, књижевница, генерална секретарка Удружења књижевника Србије. Била је ово прилика и за уручење награда победницима шестог међународног „Трифунданског расписа за поезију“, златно, сребрно и бело „Вуково перо“.

– Уз ломљење славског колача и обичаје који прате обележавање крсне славе, окупили смо се да укажемо на рад клуба, али и изразимо захвалност онима који доприносе да се он развија, да редовно добија нове чланове и, пре свега, негује песничко стваралаштво. На шестом међународном „Трифунданском распису за поезију“, ове године нам се одазвало скоро 120 песника из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније и Бугарске, тако да нам није било нимало лако да се определимо за најбоље – рекао је Љутомир Рундић, председник клуба.

Подсећамо да су на овом песничком конкурсу учествовали аутори који су писали на тему виноградарства, вина, традиције и обичаја у вези са даном Светог Трифуна, или песме о вину и љубави.

У првој категорији „Златно перо“ је припало Зорки Чордашевић из Бијељине за песму „Вино и обичаји“, „Сребрно перо“ добио је Ђорђе Ковачевић из Сокоца за песму „Трифунданска искра“, док је „Бело перо“ уручено Милану М. Тривуновићу из Шипова за песму „Свети Трифун и виногради“.

У категорији песама о вину и љубави „Златно перо“ припало је Дејану Крсману Николићу из Шапца за песму „Као вино у ноћи“, „Сребрно перо“ додељено је Неди Ђукић Боројевић из Бањалуке за песму „На Трифуна светог драги“, а „Бело перо“ добио је Душан Мијајиловић Адски из Ниша за песму „У време грожђа и вина“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СРЕТЕЊE – Датум најважније историјске лекције

КАРАТЕ – Медаље из Тузле

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )