НУРДОР – Буди живот

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) обележиће данас Светски дан деце оболеле од рака поставком хуманитарних штандова у свим већим градовима Србије, први пут и у Лозници, од 11 сати, али и великом акцијом добровољног давања крви и приступања Регистру давалаца коштане сржи. Како наводе из НУРДОР-а, циљ је овом акцијом подићи свест јавности о проблемима са којима се сусрећу деца и млади оболели од малигних болести, начинима помоћи и подршке и стварању широке мреже солидарности међу суграђанима.

На штанду НУРДОР-а грађани ће моћи да добију детаљније информације о удружењу и проширењу капацитета “Родитељске куће”, али и да подрже акцију добровољним прилозима. НУРДОР је од 2010. године, уз подршку пријатеља и донатора, адаптирао пет родитељских кућа у Београду, Новом Саду и Нишу, у којима је бесплатно боравило више од 1.000 породица из целе Србије током лечења деце на педијатријским хемато-онколошким одељењима.

Акција добровољног давања крви под слоганом ‘”Буди живот” у Лозници ће бити организована у наредна два четвртка, 17. и 24. фебруара, од десет сати ујутру до четири после подне у Вуковом дому културе. Акције ће бити организоване и у Малом Зворнику, 23. од 9 до 14 у кафеу ”Cool”, Љубовији 24. од 9 до 15 у Црвеном крсту и у Крупњу 25. фебруара, од 9 до 15 у Скупштини општине.

У Србији сваког дана једно дете оболи од рака, а током лечења често су им потребне трансфузије крви. Са друге стране, од стотину грађана Србије који могу да дају крв, то ураде три.

У НУРДОР-у наглашавају да давање крви није статистика, већ спасен живот и подсећају да ће нам бити боље само онда када свима буде добро. Уједно, позивају све који то могу да учине, да дају крв и да се упишу у Регистар добровољних давалаца коштане сржи јер то некоме може бити спас.

Н. Т.

Фото: НУРДОР, сајт

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈОШ ЈЕДАН РУКОМЕТНИ ДАН У ЛОЗНИЦИ – Играју најмлађи

ПОЧЕЛА ГРАДЊА БРЗОГ ПУТА – До Београда за 70 минута            

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )