Да ли је могуће уштедети купујући online?

Данас је тешко не приметити колико су цене производа порасле, што се нарочито одржава на куповну моћ грађана. Овде је тешко направити неки изузетак и издвојити нешто што је повољније него прошле или оне тамо године.

Економске последице кризе која следи због пандемије корона вируса већ су сасвим видљиве и грађани широм Србије и света генерално их могу осетити.

Просечан човек данас мора да планира сваки динар и троши углавном на оно најосновније, уз неки иступак из тако устаљеног ритма. Уз пораст цена многих производа, невезано са тим или можда ипак повезано, све више се развија тренд online куповине који је био приметан још и пре пандемије током 2019. године.

Поставља се питање да ли је online куповина исплативија опција и које су њене предности? Покушали смо да дамо одговор на ово питање, па вас позивамо да прочитате наставак текста.

Потенцијално ниже цене производа у online трговинама

Уколико своју продају искључиво базирају на радњама са физичком локацијом, трговци ће имати веће трошкове у погледу изнајмљивања простора и плата радника.

У online трговинама нема ових издатака, те постоји већа шанса за мањим ценама производа, с обзиром да ће оне бити формиране приближније према вредности самог артикла.

На овај начин ћете имати јаснију слику о томе колика је заиста вредност производа. Примера ради, кућна одећа и програм за спавање од памука и вискозе високог квалитета последње генерације могу се пронаћи у вашем ормару по веома повољним ценама усклађеним са реалном вредношћу.

Чињеница је да је online продаја исплативија за трговце, па би самим тим и вредност производа требала бити нижа према правилима економије. Оно што је на купцима јесте да на прави начин одаберу и тако уштеде.

Честе интернет акције

Поред већег потенцијала за мањим ценама прликом куповине online, веће су шансе да ћете пронаћи и додатна снижења због честих акција.

Акцијске цене у online трговинама су учесталије због промоције производа и потенцијалног раста посета ка е-продавницама, што има вишеструки значај за трговце.

На интернету имате и већу прегледност производа и акција, па можете направити упоредну анализу између различитих продаваца и тако донети најисплативију одлуку за вас.

Већа понуда значи и бољу контролу трошкова

Друштво је данас због све веће усмерености ка потрошачком начину размишљања, приморано да води рачуна о уштеди новца.

Куповина у тржним центрима или на физичким локацијама продавнице често значи лутање од радње до радње у потрази за жељеним моделом или величином. Тада се често дешава да не пронађемо оно што нам заиста треба, већ да се одлучимо за алтернативу или нешто потпуно друго.

Када се ради о куповини путем интернета, веома је тешко не пронаћи жељени производ, с обзиром да је све тако лако доступно на свега пар кликова. Чак и да одређеног производа нема на лагеру, о томе ћете бити обавештени и знаћете када га можете очекивати.

Самим тим, мање су шансе за насумичним куповинама и расипањем новца, а добија се знатно боља контрола трошкова која ће имати бенефтиа за вас и целу породицу.

Па ипак, не дозволите да вас широка палета производа одвуче на супротну страну и куповину какву ваш новчаник никако не прижељкује. Дакле, већа понуда је добра за купце, али и ви сами морате имати контролу како не бисте себе одводили у импулсивну куповину.

Једноставније праћење трошкова

Предност online куповине из угла контроле трошкова огледа се и кроз једноставније праћење уплата са картице. Када купујете физички, добијате рачуне који прилично често буду изгубљени.

Свака уплата са картице у е-трговини биће евидентирана смс поруком ваше банке о одливу новца, тако да на једном месту можете имати увид у све.

Уштеда времана једнако је важна као и ниже цене

Модеран начин живота са собом носи велики број обавеза, због чега људи имају потребу за детаљним планирањем сопственог времена. У том погледу је значајна и уштеда времена за куповину, када свој дан уместо шопингу можете наменити решавању других обавеза или се посветити породици.

Online продавнице доступне су током 24h, па можете куповати када год ви то пожелите, за разлику од радњи на физичким локацијама које имају своје радно време. Такође, уколико се одлучите за е-куповину, ваше производе можете очекивати на сопственој адреси у кратком року, тако да се практично не морате померити из куће.

Неће бити потребе за тражењем паркинга у тржним центрима, обиласцима радњи и чекању у дугачким редовима.

Сачувајте живце и купујте на миру

Куповина путем интернета вам омогућава да све обавите из удобности свог дома у само неколико кликова.

За разлику од страствених љубитеља шопинга, многи ову активност виде као веома замарајућу и нарочито стресну. Уколико и сами припадате овој групи купаца, за вас је online куповина права ствар.

Избегавање стреса ће вам вероватно бити у најмању руку једнако важно као уштеда новца.

За сам крај желимо да кажемо како смо кроз текст покушали да истакенeмо потецнијал за уштеду приликом online куповине, али желимо да нагласимо како он веома зависи од понашања продаваца и ваше упорности у потрази за бољим ценама. Надамо се да сте уједно добили корисне информације, које ће вам бити значајне на пољу планирања сопствених трошкова.

ПРОМО

https://www.pexels.com/photo/gray-steel-shopping-cart-953864/https://www.pexels.com/photo/person-in-white-long-sleeve-shirt-holding-credit-card-4482896/

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )