ПРОПИСАНЕ ЦЕНЕ ТЕХНИЧКИХ ПРЕГЛЕДА – Од три до шест хиљада динара

Годину и по дана од ступања на снагу измена Правилника о подели моторних возила којима су пооштрени услови техничких прегледа, Влада Србије донела је одлуку да најнижа цена техничких прегледа износи 3.070, а највиша 6.020 динара. Како се наводи, „одлука о одређивању цена техничких прегледа је битан део сета прописа којом ће се спречити злоупотребе у области од изузетног значаја за безбедност возила у саобраћају“.

За мотоцикле и мопеде и за тракторе цена техничког прегледа са ПДВ-ом износиће од 2.120 до 4.120 динара, за аутобусе, тешка теретна и прикључна возила од 6.020 до 11.920 динара. Прецизирано је и да, када се технички преглед за теретна и прикључна возила обавља на полигону, највиша цена може бити увећана за још 2.000 динара.

Да подсетимо, технички преглед у Лозници кошта тренутно 5.000 динара, а цене су лане скочиле за 20 до 25 одсто. У сервисима за технички преглед су нам тада рекли да не верују да ће се оне вратити на старо с обзиром на то да у току дана прегледају за четрдесет одсто мање возила него раније, а у опрему и грађевинске радове се морало много уложити. Видећемо да ли ће временом неки од сервиса, ипак, наћи рачуницу и снизити цене.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИНИСТАРСТВО РУДАРСТВА И  ЕНЕРГЕТИКЕ – Инспекција у Горњим Недељицама

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Најмање новозаражених у протеклих месец дана

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Anja 2 years

    Fino,cene su vam kao na zapadu.Samo su plate 5 puta manje.Samo napredno ovčice moje,i blejite vašem pastiru..

  • Disqus ( )