НОВЕ Е-УСЛУГЕ У ЛОЗНИЦИ – Клик уместо шалтера

Пет нових електронских услуга доступно је, од петка, грађанима Лознице, а то им је градска управа омогућила уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Swiss PRO и у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Од сада Лозничани електронским путем могу поднети захтев за издавање извода из матичне књиге рођених, за накнаду зараде за породиљско одсуство, као и накнаде за вештачку оплодњу, али и представке инспекцији за заштиту животне средине и комуналној инспекцији.

Одраније грађани могу добити и више услуга градске управе, попут потврде о бирачком праву, уписа у бирачки списак и промене података у бирачком списку, али и разне услуге државних органа и установа.

Лозница је једна од 35 локалних самоуправа које унапређују услуге привреди и грађанима уз подршку Swiss PRO програма и међу првима чијих се пет нових е-услуга може користити на порталу Е-управе.

Развој електронских услуга грађанима омогућава да без доласка у градску управу остваре нека од својих права и да притом избегну додатне трошкове и губљење времена у чекању пред шалтерима.

Иначе, кампања „Да кликнемо заједно“ спроводи се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање оболелих

ПУ ШАБАЦ – Ухапшен после три године

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )