ОТВОРЕН КОНКУРС – Шанса за најбоље ђаке и студенте

Локална самоуправа наставља финансијски да подржава најбоље лозничке ученике и студенте, а од данас па до краја месеца траје конкурс за доделу градске награде, односно њихово стипендирање.

Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића у овогодишњем буџету за ту намену предвиђено је, као и претходних година, 14,7 милиона динара.

Конкурисати могу ученици, основци и средњошколци, држављани Србије, са пребивалиштем на територији Лознице, који су у претходној школској години на републичким или међународним такмичењима у календару ресорног министарства, освојили једну од прве три награде, као и студенти на државним факултетима који нису губили годину и имају просек девет и више.

По други пут за овај вид подршке могу конкурисати студенти Роми који су социјално угрожени. Услови за припаднике ромске националне мањине су да су уписали државни факултет,  имају пребавилиште на територији Лознице најмање три године, да су на буџету, осим на првој години студија где могу бити на самофинансирању, а за касније године студија да нису поновили ниједну годину, као и мишљење Центра за социјални рад који је проценио да је студенту неопходна оваква подршке. Ову годишњу награду могу добити само студенти који имају потврду Националног савета Рома да су припадници ромске националне мањине.  

За добијање годишње награде лани је услове испунило 14 ученика и 96 студената. Као и претходних година ђацима следује по 5.000, а студентима 10.000 динара месечно, с тим да висина стипендије зависи од броја оних који испуне услов за њено добијање па, уколико их буде мање, износ може бити и нешто већи.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Клизање до шеснаестог

ЗИМА У ТРШИЋУ – Изложба под ведрим небом

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )