ОСНОВАН ГРАЂАНСКИ ПОKРЕТ „СМЕЛО“: Деловаћемо за добробит заједнице

Група грађана „Смело“, чији представници су део опозиције у Скупштини Лознице, одржала је синоћ Оснивачку скупштину Грађанског покрета „Смело“, правног и политичког настављача онога што је до сада група чинила. Оснивачком скуптином председавао је Владан Љубинковић, иницијатор оснивања новог покрета, који је рекао да је његов предлог једногласно усвојен од стране Оснивачког одбора удружења.

– Неки од наших задатака, предвиђени Статутом, биће успостављање демократског друштва у пуном капацитету, уз поштовања Устава без преседана. Онемогућаваћемо сваку врсту експлоатације природних,  технолошких и људских ресурса за задовољење појединаца и интересних група. Задатак ће нам бити и обезбеђивање равноправности свих слојева грађана, мањина и маргиналних група, онемогућавање искоришћавања Србије као ресурса јефтине радне снаге и формирање државе која спречава стварање огромних разлика између сиромашних и богатих. Циљ нам је стварање социјално одговорне државе која брине о здрављу и егзистенцији људи, као и отварање шанси за масовно образовање нижих слојева, мањинских група и омогућавање најбољих услова за најбоље, као и стварање државе која гради богато друштво на основу иницијатива и потенцијала појединаца независних од партијске, етничке, религијске и сваке друге припадности – рекао је Љубинковић.

Изабрано је руководство покрета, свих седам оснивача, Видоје Пурић, Драган Баровић, Драган Пајић, Владан Љубинковић, Зоран Полић, Душица Баровић и Стефан Петровић су чланови Управног одбора. Љубинковић је изабран за председника Скупштине удружења, а Драган Пајић за председника и законског заступника покрета.

Драган Пајић

– На овај начиин постајемо правни субјекат и настављамо своје деловање регистровани у Агенцији за привредне регистре као удружење грађана. То ће нам дати већу ширину и могућности за наш политички и сваки други друштвени рад, тако да усвајањем статута, програма, евиденциом чланства, можемо сарађивати са другим политичким субјектима, у земљи и иностранству, на добробит народа. Уз поштовање Устава и закона, у свом статуту се јасно дефинишемо према експлоатацији сировина, природних и људских ресурса, противимо се да то буде у интересу појединаца или група, него за општу заједницу и јавно добро, прихватљиво за највећи број грађана – рекао је за ЛН Драган Пајић.

Он је потврдио и да ће у локалном парламенту, до распуштања садашњег скупштинског сазива и расписивања избора, наставити деловање као одборници групе грађана, али да ће јасно истицати да су сада удружени у Грађански покрет „Смело“.

– У сусрет предстојећим изборима, локалним и републичким, можемо учествовати као покрет, што нам даје могућност за стварање коалиција и групација не само на локалном нивоу. Формираћемо и друга радна тела, омогућавајући и другим грађанима да нам се придруже како бисмо решавали сва кључна питања у граду. Док траје овај сазив Скупштине града, ми ћемо обавестити одборнике да наступамо као покрет, они ће нам рећи да као такви нисмо учествовали на изборима, али и ми смо више пута до сада питали како они себе називају одборницима СНС када су учествовали на изборима на листи „Александар Вучић за нашу децу“. Нисмо никада добили тај одговор. Наравно да није по пословнику да сада излазимо као покрет и зато до краја овог сазива настављамо као група грађана, али све што је до сада чињено преузима покрет „Смело“ – нагласио је Пајић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈАДАРИТ ИЗНЕДРИО ПЕСМУ – Горње Недељице у три извођења

НАЈБОЉИ ДОКУМЕНТАРАЦ У КАНУ – Хотел “Подриње” на филму

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )