ЈАДАРИТ ИЗНЕДРИО ПЕСМУ – Горње Недељице у три извођења

Кажу да мука много чешће буди инспирацију него што то чини добро, а неизвесност од исхода борбе за очување горњег Јадра и спречавање његовог претварања у рудник, многима је већ дуго тешко падала. Тако је и Лозничанин Миливој Ђурђевић, пореклом из Горњих Недељица, бринуо због судбине краја у којем му је отац рођен, а мајка сахрањена. Онда је једног дана чуо да, ако почне ископавање јадарита, неће само куће и њиве нестати.

– Ко је био у Горњим Недељицама, зна колико је лепа тамошња црква у чијој је близини и гробље, а на њему је сахрањена моја мајка. Када сам дошао до информације да ће ”Рио Тинто” у неком тренутку иселити и то гробље, што нису јавно предочили, рекао сам да је то превише. Два пута да сахрањујем мајку, много је. Дошао сам кући и под утиском прво целу деоницу одсвирао на бас гитари, а онда за четири минута написао текст. Једноставно је изашао из мене – прича Миливој.

Тако је настала песма ”Горње Недељице” која ће ускоро бити снимљена и објављена најпре на јутјуб каналу Ђурђевићеве Продукције ”Кађу”.

Занимљиво је да је ова песма привукла пажњу и пре објављивања па ће је ускоро изводити и два хора – Фенечки бисери из Јакова и ужички Громогласни локални аматерски састав. Биће то још две особене варијанте Миливојеве песме.

– Ужичани ће сами урадити аранжман за песму, а чланови Фенечких бисера су били одушевљени када им је мој другар прочитао текст и пустио секвенце музике па су ме замолили да урадим и аранжман и тиме се сада бавим. Ових дана ће бити снимљена и ова моја, оригинална верзија, само још да се договорим са певачем, за којег мислим да ће је изнети на прави начин, онако како замишљам – каже Ђурђевић.

Иначе, Миливој је већ дуго у музичким водама, некада је имао групу ”Изгубљени”, а садашњи бенд носи назив ”Отказ”.

Н. Т.

Фото: Драган Гркић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЈБОЉИ ДОКУМЕНТАРАЦ У КАНУ – Хотел “Подриње” на филму

НАШИ СМО – Ко сме, тај може

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )