ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КРУПАЊ ИВАН ИСАИЛОВИЋ ЗА ЛН – Иза нас је успешна година

Приходи су се ранијих година кретали око 400 милиона, а надамо се да ће тенденција раста сопствених прихода бити настављена у овој и наредним годинама, каже председник крупњаске општине Иван Исаиловић. За озбиљан развој туризма су неопходни добри путеви, а у протеклих пет година асфалтирали смо више од 120 километара локалних и некатегорисаних путева, каже он

Према речима председника Ивана Исаиловића, прошла година била је за Општину Крупањ најуспешнија од када је он на тој функцији. Имали смо рекордан буџет, остварили смо више од 520 милиона динара сопствених прихода, што је апсолутни рекорд, каже он.

 – Приходи су се ранијих година кретали око 400 милиона, а надамо се да ће тенденција раста сопствених прихода бити настављена у овој и наредним годинама. Реализовали смо велики број пројеката, имали смо значајну подршку ресорних министарстава  што говори о јако доброј сарадњи са државом. Успели смо да организујемо добар тим који одлично пише пројекте и да, захваљујући квалитету, у великом броју случајева добијемо новац за предложене пројекте – истиче Исаиловић.

Он подсећа да је доста улагано у пољопривреду, путну инфраструктуру, туризам као једну од најважнијих грана за развој овог краја.

 – Чини ми се да би једино туризам могао да врати људе који су отишли у друге средине у потрази за послом. Овде сада могу озбиљно да се баве туризмом и да од тога зарађују. Наш стратешки циљ је да развојем туризма вратимо људе у Крупањ, да их запослимо. За озбиљан развој туризма је неопходно асфалтирати све преостале путеве. У протеклих пет година асфалтирали смо више од 120 километара локалних и некатегорисаних путева. Очекујем да наставимо у још бржем темпу. Издвојили смо око 60 милиона динара само за набавку асфалта у наредне две године, а верујем да ће то бити све у овој години. Планирамо да само из сопствених прихода асфалтирамо ове године око 25 километара путева. Наравно, очекујемо да и на неким конкурсима које расписује држава прођемо тако да се може догодити да у овој години асфалтирамо 40 километара путева. Уложили смо много у туристичку инфраструктуру. Фудбалски терен са вештачком травом је био пун погодак, јер је прошла година била препуна спортских екипа, а и сада их има на припремама и увелико користе тај терен. На Мачковом камену ћемо градити и пречистач отпадних вода, други ће бити у Крупњу тако да смо и тако заокружили врло успешну годину – каже Исаиловић уверен да је то могуће остварити и додаје да очекују да у овој години број ноћења туриста премаши сто хиљада.

У плану је, истиче Исаиловић, градња нових хотела, нових туристичких комплекса. Један од њих је спортско-туристички комплекс на Мачковом камену у оквиру којег ће бити изграђено више хотела и спортских терена. Тренутно се ради на плану детаљне регулације, а ускоро ће и потенцијални купци парцела за градњу на овом простору моћи да виде како ће изгледати пројекат, наводи он.

Према његовим речима, за изградњу канализационе мреже и два пречистача отпадних вода у оквиру пројекта “Чиста Србија” за Крупањ је предвиђено пет милиона евра и, како каже, то је највећи појединачни пројекат у овој општини у последњих неколико деценија. Председник општине подсећа да од 1996. Крупањ није имао мањи број незапослених лица. Данас их је 1.500, а запослених  3.300, што је највећи број у последњих 25 година.

– То је мерило одговорне политике. Право је задовољство када имате толику навалу младих људи да отварају предузетничке радње. Драго ми је што отварају фирме, што се боре да зараде и остану у свом месту. Лепо је видети да се млади боре и за фирме у којима раде, да оне остваре већи приход, а и да они остваре већу зараду. Ми смо 2016. имали 68 милиона динара прихода у буџету од пореза на зараде, у прошлој је било више од 120 милиона, а очекујемо да у овој години приход од пореза на зараде буде већи од 140 милиона динара. То говори о веома доброј ситуацији када је запошљавање у Крупњу у питању. Трудимо се да млади Крупањци раде посао који воле и да од њега пристојно живе  – поручује Исаиловић.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ОМЛАДИНСКА ЛИГА ФСРЗС – Обрали Башту, спремни за Смедерево

У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ – За три дана 650 прекршаја

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )