ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО – У току је кривични поступак

Основно јавно тужилаштво (ОЈТ) огласило се данас саопштењем у вези са саобраћајном незгодом која се догодила 28. јануара прошле године у Воћњаку, у којој је смртно настрадала Иванка Мићић из тог места, а ‘’поводом интересовања јавности, посредством медија’’. 

Обавештавамо јавност да се у ОЈТ Лозница води кривични поступак против окривљеног мушкарца из Лознице због кривичног дела тешка дела против безбедности јавног саобраћаја и кривичног дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, да је у току поступак предузимања одређених доказних радњи у оквиру којих су обављена бројна и разноврсна вештачења, да се тренутно вештаци медицинске и саобраћајне струке изјашњавају по примедбама и одговарају на питања у вези заједничког налаза који су дали, а паралелно се поступа и по предлогу пуномоћника оштећене Мићић Мирјане за предузимање нових доказних радњи, наводи се поред осталог у саопштењу.

– Након свих завршених вештачења, ОЈТ Лозница ће прикупити и друге потребне доказе  уколико се укаже потреба за истим, ради потпуног утврђивања чињеничног стања и доношење јавнотужилачке одлуке у складу са законом. ОЈТ предузима све радње како би се одлука у овом предмету донела у што краћем року, али на дужину трајања поступка не може утицати из објективних разлога, јер се не може предвидети колико ће сваком вештаку бити потребно времена да обави тражено вештачење и с обзиром на чињеницу да су странке у поступку изнеле захтеве за предузимање нових доказних радњи – пише у саопштењу објављеном на сајту Тужилаштва.

На крају се каже да је у конкретном случају ОЈТ Лозница поступала према одредбама важећих закона и установљеним процедурама, што ће наставити и даље да чини.

Подсетимо, на електронском билборду у Гимназијској улици прошле седмице се појавила порука ”Спаваш ли мирно убицо?” уз коју се налази и слика Иванке Мићић (62) која је погинула на путу Лозница–Тршић 28. јануара прошле године. Она је око 20.15 сати, ударена аутомобилом, а возач који се удаљио са места несреће ухапшен је тек 23. фебруара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УОЧИ ГОДИШЊИЦЕ ПОГИБИЈЕ ИВАНКЕ МИЋИЋ – Питање са билборда

ПОСЛЕ ВЕСТИ О СМРТУ ВЛАДИКЕ ЛАВРЕНТИЈА – Отказана Светосавска академија

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )