И ОВЕ ГОДИНЕ У ПАРКИНГ-СЕРВИСУ – Приоритет имају нова паркинг-места

Иако се из године у годину у Лозници повећава број паркинг-места, то још увек није довољно с обзиром на то да у исто време, али много бржим темпом, расте број моторних возила која циркулишу градом. Како каже Жељко Радовић, директор ЈКП “Паркинг-сервис”, у  последње две године изграђено је 675 нових  тако да данас у Лозници има 1.650 паркинг-места, приближно колико имају у Ваљеву и Шапцу, градовима који су и по површини и броју становника већи од Лознице. Подсетио је да се реконструкцијом Улице Георгија Јакшића добило нових стотину паркинг- места, у Булевару Доситеја Обрадовића 112, у Београдској улици 56. Уређењем блоковског дела у Улици Драгољуба Поповића добило се нових 120 паркинг-места, а у Улици Владе Зечевића 89. Број места за паркирање повећан је и у улицама Светог Саве, Ђуре Јакшића, Бранка Радичевића и Слободана Пенезића. Радовић каже и да је “сасвим сигуран да руководство града  има у плану изградњу градске гараже чиме би се знатно смањио притисак на јавна паркиралишта у граду”. 

Жељко Радовић

– Лозница ускоро треба да добије нови систем електронске контроле неправилно паркираних возила тзв. “соколово око” које ће помоћи службама надлежним за контролу и надзор мирујућег саобраћаја у граду да ефикасније обављају свој посао. Овде се мисли на комуналну милицију, саобраћајну полицију и “Паркинг-сервис”. После Лознице, још је двадесет локалних самоуправа ушло у процедуру јавне набавке овог система – напомиње Радовић.

Он каже и да комисија коју је именовао градоначелник тренутно ради на изменама одлуке о јавним паркиралиштима и измени тарифног пакета “Паркинг-сервиса”. Сврха рада ове комисије је да се предложене мере из Студије саобраћаја града Лознице, чији је циљ побољшање квалитета мирујућег саобраћаја у граду, уграде у наведена документа чиме би се притисак на јавна паркиралишта равномерно распоредио на прву и другу зону.

На последњем заседању Скупштине града усвојени су Програм пословања “Паркинг-сервиса” за 2022. годину као и Средњорочни план пословне стратегије за 2022. до 2026. године. Како каже Радовић, предложене  мере из ових планова односе се, пре свега, на повећање ефикасности система паркирања и места за паркирање.

– Спровођењем ових мера планира се увећање пословних прихода предузећа за пет одсто на годишњем нивоу и, што је посебно важно за грађане, уз непромењену цену паркирања –  каже Радовић.

Као и до сада, и у овој години планирано је да се половина добити које оствари предузеће, уплати на рачун оснивача, односно Града Лознице, а друга половина ће бити искоришћена за унапређење рада, уређење постојећих паркинг-места и изградњу нових.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА –Већином први прегледи

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Au distribucija! 2 years

    Da li se planira neko rešenje za Slobodana Penezića? El.distribucija je okupirala 2/3 parking mesta. I pored toga zaposleni se parkiraju i na parking mestima koja se ne naplaćuju. Da li bi preostala parking mesta mogla da se propisno obeleže kako bi se popravila afikasnos njihove upotrebe i da se uvede naplata i u tom delu parkinga, a stanari time dobili mogućnost da lakše pronađi mesto?

  • Disqus ( )