СУТРА – Грађани гласају о уставним променама

Сутра у седам часова у целој Србији биће отворена бирачка места на којима ће се грађани све  до 20 часова  изјашњавати о предложеним уставним променама које се односе на уређење судова и тужилаштава. У Лозници право гласа има 74.158 грађана уписаних у бирачки списак, а они ће своју вољу моћи да искажу на 90 бирачких места. У односу на претходне изборе, промењено је само једно бирачко место и то у Јадранској Лешници које је измештено из приватне куће у просторије основне школе.

Гласање ће бити спроведено по прописаним хигијенско- епидемијским мерама, а грађани који из здравствених разлога не могу да дођу на бирачко место моћи ће да гласају у кућним условима, уколико о тиме обавесте Градску изборну комисију  најкасније сутра  до 11 сати позивом на број 064 873 5233 при чему је важно да нагласе да ли су заражени  вирусом короне.

За успешност референдума није предвиђен излазни цензус, а да ли ће предложене измене бити усвојене или не зависиће од  већинске воље изашлих бирача. Први незванични резултати биће познати током ноћи, а званични најкасније 21. јануара до 20 часова.

Уколико се грађани већином изјасне против предложених уставних промена нови референдум може бити расписан најраније за годину дана.

З.В

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Скоро 1.300 оболелих у Лозници

ПУ ШАБАЦ – Крао новац и мобилне телефоне

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )