IN MEMORIAM – Недељко Јовичић (1943-2022)

Недељко Јовичић  Жућа (79), истакнути члан и осведочени пријатељ КУД „Караџић“, преминуо је 11. јануара у Лозници, саопштило је Друштво у којем је био још од педесетих година прошлог века, када се учланио у дечју сцену позоришта. Касније је прешао у хор и групу певача, у периоду од 1982. до 1984. био је члан председништва, а 1983. и председник „Караџића“. Један је од оснивача тамбурашког оркестра „Ад Дринум“ (1984.)

– Наш Жућа је био човек који је пленио својом добротом и окупљао сличне себи те је пуно младих дошло у „Караџић“ због њега. Знао је направити шалу од сопственог живота те памтимо његове речи да је рођен „у Аустроугарској, у Западном Срему, у Вуковару (којег је изнад свега волео) 1943. године“. На путовањима чланова Друштва били су неизбежни, а сада и незаборавни, његови сремачки бећарци. У свом подсетнику имао је прибележене све рођендане и битније датуме чланова Друштва.

КУД „Караџић“ ће се од свог члана и бившег председника опростити на комеморативном скупу који ће бити одржан сутра у Вуковом дому културе са почетком у 11 часова – наводи се у саопштењу.

Недељко Јовичић Жућа, биће сахрањен истог дана у 13 часова на лозничком гробљу.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Све више заражених

РАДНА ГРУПА ”ЈАДАР” – Градоначелник Петровић поднео оставку

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )