ЛОВЦИ ЗАДОВОЉНИ РАДОМ – Спремни за ову годину

Ловачка секција из Јадранске Лешнице организовала је недавно дружење с колегама из Доњег Добића, обилазећи ловиште и сумирајући резултате у 2021. години. Председник секције Жељко Петровић и заменик председника Дејан Деспотовић освежили су рад удружења новим идејама, што је резултирало помацима у самом раду али и побољшало стање на терену.

– Година је за нас протекла успешно. Многе ствари су кренуле набоље, а оно што је најважније, отворили смо и ловачку кућу површине 80 квадрата, што секција никада раније није имала. Заједничким залагањем свих чланова направљене су три стабилне чеке, једна преносива и једна помоћна, а направљено је и више од стотину нових солишта јер је со неопходна за додатак исхрани. Реновиране су две старе чеке, а посејано је и 30 ари кукуруза. Нажалост, због сушне године приход је изостао, али ловци, ипак, износе свој кукуруз у хранилице – каже Жељко Петровић.

Он истиче да је број срнеће дивљачи знатно увећан, можда и утростручен, док су сами ловци својим радом и ловачком етиком унапредили лов у овом подручју. У пролеће је изјамарено око 30 младих лисичића и тако смањен велики број грабљиваца, а криволов је сведен на минимум.

– Имамо одличну сарадњу са Удружењем ловаца “Видојевица” из Лешнице, којем и припадамо као секција. Са њима смо обележили и крсну славу Светог Јевстатија. Оно на чему треба да се ради је повећање броја зечева у ловишту, а надамо се да ће ново руководство, које се бира у марту, пронаћи решење на нивоу удружења. Ми смо покушали 2021. године да лов на зеца сведемо на минимум, како би се популација опоравила и кренула ка успону. Крај године није и крај ловне сезоне, тренутно је у току лов на дивље свиње, срне и грабљивце, а прве недеље у фебруару организоваћемо хајку на лисицу и шакала. Трудићемо се да то прерасте у традицију – поручује Петровић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УЛАГАЊЕ У СПОРТ – УЛАГАЊЕ У ЗДРАВЉЕ (6) – Повећали буџет за спорт

ВРЕМЕ – Вечерас стиже снег, а сутра се неће шалити

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )