НА ПОЧЕТКУ ГОДИНЕ – Блокаде због јадарита

Протест на Брезјаку, архива ЛН

Нова година почеће старим начином за решавање проблема пројекта ”Јадар”. Поводом недавних изјава челних људи Србије, Савез еколошких организација Србије (СЕОС) најавио је за 3. јануар поново блокаде саобраћајница, овога пута тросатне, од 13 до 16 часова. Из СЕОС-а кажу да ће прво блокирати путеве на три сата, а после и дуже и шире, све док Влада Србије не донесе уредбу којом ће престати да важи Просторни план подручја посебне намене за реализацију пројекта експлоатације прераде минерала јадарит и не склони ”Рио Тинто” из Јадра и Србије.

За наредни дан, уторак 4. јануар, Удружење ”Заштитимо Јадар и Рађевину” најавило је поворку аутомобилима која у 9 и 30 часова креће од Брезјака преко Драгинца, Великог Села, Брњца, Брадића, Руњана, Липнице, Липничког Шора, шабачким путем, Улицом кнеза Милоша па Булеваром Доситеја Обрадовића до железничке станице. Најављено је да одатле Светим Савом поворка пешке иде шеталиштем до градске управе, где се очекује долазак око поднева, и планира задржавање од највише тридесет минута. После повратка до аутомобила, иде се даље од Лознице до Крупња, а све под слоганом ”Не руднику – да животу”.

Иначе, 4. јануара прошле године одржана је прва оваква ауто-поворка.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ДРИНИ – Првојануарско купање

ПАСИЈА ПАНТЕЛИЈЕ ИЛИЋА – Фотографија је више од хобија

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Ja pa ja 2 years

    Ako se ova pogubna politika Srbije i Rio Tinto sada ne zaustave,nema nas nigde..Zaboravite na školovanje vaše dece i sve želje i planove koje za njih imate.Posle je kasno.Pametnom dosta.Nema više ni kod vas anonimnih komentara?E pa neka..

  • Disqus (0 )