ОД ДАНАС – Штрајкују и лознички адвокати

ОД ДАНАС – Штрајкују и лознички адвокати

Адвокати Лознице, Шапца и Ваљева придружили су се данас штрајку својих колега из Београда који су у штрајку од петка. Они, између осталог, захтевају промену става Врховног касационог суда о обради трошкова кредита којим је, како се наводи, из корена промењен став који је налагао банкама да као и сви учесници у платном промету морају да докажу стварност трошкова, затим, повлачење из јавне расправе Нацрта измена и допуна Закона о парничном поступку, као и захтев за враћање пореских обавеза, нарочито младих адвоката, на ниво из 2018. године. Рад адвоката је обустављен на неодређено време до испуњења свих захтева Скупштине АК Шапца, уз поштовање минимума рада.


У саопштењу постављеном 25. децембра на сајту Адвокатске коморе Шапца којој припада и Лозница,између осталог се наводи, да током обуставе рада адвокати неће улазити нити боравити у просторијама судова, тужилаштва, полиције или органа управе по било ком основу. Током обуставе рада адвокати ће достављати судовима, тужилаштвима и другим органима само оне радње које су везане за наступање преклузивних рокова. На крају саопштења које је потписао Владан Мијаиловић, председник АК Шабац, наведено је да се, према статуту Адвокатске коморе,неизвршавање одлука органа коморе сматра као тежа повреда дужности адвоката.


Иначе, на сајту АК Шабац 17. децембра издато је и саопштење које је такође потписао Мијаиловић, у којем се наводи да је „вишемесечна криза настала око одлуке Касационог суда и заузимања ставова поводом обрада банкарских кредита на територији Вишег суда у Шапцу отклоњена након седнице Грађанског одељења Вишег суда у Шапцу“. Тиме је, како се наводи, отклоњен застој у раду по предметима обраде банкарских кредита и сачувана правна сигурност грађана потврђивањем првостепених одлука.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент, више од половине првих прегледа

ФУТСАЛ, ЛИГА МЛАДИХ ФСРЗС – Лозница у борби за титулу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )