СКУПШТИНА ГРАДА – Просторни план града стављен ван снаге

СКУПШТИНА ГРАДА – Просторни план града стављен ван снаге

Без могућности дискусије, Скупштина града Лознице ставила је данас ван снаге одлуку о Просторном плану града Лознице донету 29. јула ове године. Од 54 посланика за је гласало 46, остали су били уздржани. Како је рекла председница Скупштине Милена Манојловић Кнежевић, предлог о стављању ван снаге ове одлуке утврдило је Градско веће након консултација са државним органима, радним телима Скупштине и представницима грађана.

– Оваква одлука представља израз поштовања воље грађана и у складу је са јасним опредељењем да је брига о грађанима на првом месту како је недвосмислено поручио председник Србије Александар Вучић приликом недавне посете Горњим Недељицама. У припреми седнице Скупштине на састанку са овлашћеним представницима договорено је да неће бити уводних излагања и стим у вези отварам и затварам претрес поводом ове тачке и стављам предлог одлуке на изјасшњавање – рекла је председница лозничког парламента.


Овакав поступак председнице изазвао је бурно негодовање представника опозиције који су узвикивали „Срам Вас било“ док је у редовима одборника владајуће већине владао тајац. Није било ни непријатних добацивања као што је то иначе уобичајено на седницама Скупштине. Јавне опомене добили су одборници Душица Баровић, ГГ „Смело за Лозницу“ и Ненад Самарџић, одборник СРС.

 

Рекламирајући повреду Пословника Драган Пајић, ГГ“Смело“ рекао је да онемогућавање дискусије представља најгрубље кршење пословника и да је тиме суспендована слобода након чега му је искључен микрофон.

Претходно није усвојен предлог Драгана Пајића, Владана Љубинковића, Зорана Полића, Душице Бровић, Ненада Самарџића, Драгана Васића и Драгана Бошковића. ГГ Смело за давање мишљења Скупштине града о ПП подручја посебне намене за реализацију пројекта експлоатације и прераде минерала јадарит.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент

ЗБОГ СНЕЖНИХ НЕПОГОДА – Ванредна ситуација у Малом Зворнику

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )