ОНЛАЈН РАДИОНИЦА – У сусрет климатским променама

ОНЛАЈН РАДИОНИЦА – У сусрет климатским променама

У средњој школи “Свети Сава” данас је одржана онлајн радионица на тему климатских промена која се пету годину заредом спроводи у средњим школама у Србији у оквиру  Фулбрајт алумни пројекта “Клими” професора Немање Станисављевића.

Овогодишња тема је осмишљена да информише средњошколце о климатским променама које тренутно представљају један од највећих еколошких проблема света. Ученицима су изложени основни појмови о гасовима стаклене баште и њиховим изворима, представљена је шема трговине гасовима стаклене баште и глобална цена емисије угљен диоксида (CО2). Истакнут је значај обновљивих извора енергије као и сам прорачун емисије CО2 из производње топлотне и електричне енергије.


Како је рекла Јелена Мирковић, директорка ове школе, у радионици су учествовали ученици III2, будући техничари заштите животне средине.

– Предвиђено је да пројекат траје до септембра наредне године, додатна анкета о пројектним активностима биће спроведена у октобру и децембру. Све школе које су учествовале у овом пројекту добиће цертификат, а најбољи тим и новчану награду – каже Мирковићева.

Пројекат спроводе чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине са Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду уз финансијску подршку Амбасаде САД. Иначе, претходних година теме радионица биле су рециклажа амбалаже, отпад као енергент, циркуларна економија, док је прошле године одржано онлајн предавање  и радионица о управљању отпадом од хране и могућностима његовог искоришћења у циљу заштите животне средине.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – У случају потребе, позовите милицију

ГРАДСКИ ШТАБ – Снег донео проблеме на путној и електромрежи

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )