УЛАГАЊА – Зелени фонд од 10 милиона евра

УЛАГАЊА – Зелени фонд од 10 милиона евра

Током разговора са мештанима више јадарских села председник Александар Вучић рекао је данас у црквеном дому у Горњим Недељицама да ће предложити Влади Србије да буде направљен зелени фонд за западну Србију, о којем ће одлучивати само народ, а не држава.

– Разговарао сам и са Аном Брнабић о томе да направимо један зелени фонд, у којем бисте ви учествовали за западну Србију. Ту бисмо узели део Мачванског, Колубарског, Златиборског округа. Да у тај фонд издвојимо десет милиона евра већ од 1. јануара. Да ви будете ти који ћете да нам говорите како ћемо да га користимо – казао је он.

Мада је повод за разговор било евентуално отварање рудника јадарита компаније ‘’Рио Тинто’’ и забринутост мештана како ће то утицати на животну средину, воду, ваздух и њихов живот,  већина питања упућених Вучићу није имала везе са тим. Мештани су говорили о неасфалтираним километрима путева у њиховој средни, проблемима са водом за пиће, са струјом које нема чим ‘’дуне мали ветар’’, штети од поплаве 2014. године, некоме је требао новац за терен локалног фудбалског клуба, некога мучи проблем што му је ћерка без посла, а сви су углавном говорили да верују у председника, да им никада није дошао ниједан државник и да верују да ће им он помоћи. Председник је мештанима рекао да ће оно што је могао да им обећа бити урађено. Ја се увек држим онога што кажем, истакао је он.


– Између седам и осам милиона евра је потребно за путеве које сте тражили. То град не може да издвоји. Град Лозница има 23 милиона евра буџет. Београд има милијарду и триста милиона, али он је превелики. Нови Сад има 12, 13 пута већи буџет од Лознице, а само је пет пута већи. Сада видите колико још треба да се улаже у Лозницу – казао је Вучић и гледајући белешке обећао мештанима вртиће које су тражили, фискултурне сале и гасификацију, ако им треба, а они су његове речи поздравили аплаузом.

Председник је рекао да ће у фабрикама ‘’Адијент’’ и ‘’Минт’’ бити запослено око две хиљаде људи, да је држава много уложила у лознички крај и да ће наставити да улаже. Подсетио је да је Лозница пре била уништена, да је остала без фабрике ‘’Вискоза’’, да су биле уништене и друге фабрике, као и Бања Ковиљача, путеви у лошем стању. Довели смо ‘’Адијент’’ и ‘’Минт’’, а само у Тршић смо уложили четири милиона евра. Нема пута који нисмо изградили, навео је он. Како је казао, нико није чак ни причао о ауто-путу у том делу Србије и подсетио да се сада гради брза саобраћајнице од Шапца до Лознице и нагласио да ће за само три године из Горњих Недељица до Београда моћи да се дође за само сат и 10 минута, док му сада требају два сата.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕДСЕДНИК У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА – Одлуку о градњи рудника донеће грађани

НОВА БЛОКАДА ПУТА – Поново закочен саобраћај

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )