АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА – За здравији ваздух у школама

АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА – За здравији ваздух у школама

Настављајући велику акцију „Да шуме буде више. Да се лепше дише!”, СББ фондација, Друштво за заштиту и проучавање птица Србије и удружење „Нимбус“, организовали су данас у ОШ „14. октобар“ у Драгинцу пошумљавање школског дворишта. Како је речено, током ове акције биће засађено 500 стабала у оквиру три основне школе у Лозници и околини.


– Ово је наставак великог пројекта СББ фондације који ћемо спровести на укупно 16 одабраних локација у целој Србији и засадити око 13.000 стабала. Акцијом пошумљавања доприносимо чистијем ваздуху, спречавању негативних ефеката климатских промена, нестанка станишта угрожених врста и достизању европског стандарда пошумљености од 40 процената до 2030. године, који је важан за успешну борбу у заштити животне средине – речено је на овом скупу у Драгинцу.

Поред драгиначке школе, где је засађено стотину стабала, акцијом ће бити обухваћен и основне школе „Јован Цвијић“ и „Вук Караџић“ у Лозници, а организатори очекује да ће одређен број садница бити уступљен и некој од средњих школа.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНКУРС ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – Фотографијом до награде

НА САЈМУ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ – Награда за ”Лила-Ло”

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )