ИЗЛИВЕН ТЕМЕЉ ЗА „КУЋУ НАДЕ“ – Циљ је све ближи, али зависи од доброте људи

ИЗЛИВЕН ТЕМЕЉ ЗА „КУЋУ НАДЕ“ – Циљ је све ближи, али зависи од доброте људи

Две недеље после освештавања темеља за „Кућу наде“, која ниче на уласку у Бању Ковиљачу, јуче је изливена и прва бетонска плоча, што додатно улива наду члановима Удружења самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом „Плава шкољка“ из Београда да ће њихово залагање за ову идеју бити успешно и реализовано.

Надица Блажић, председница „Плаве шкољке“, не скривајући срећу и узбуђење што се крупним корацима иде ка остварењу њеног вишегодишњег сна, каже да је пресрећна јер су многи појединци, организације, мештани Бање Ковиљаче и приватне компаније подржали пројекат којим ће трајно бити решен један велики проблем деце с посебним потребама


– Ето, на Светог Луку смо освештали темељ, а данас, на Ђурђиц, изливамо плочу захваљујући подршци пријатеља. Циљ је све ближи, али он зависи од доброте људи. Важно је да нисмо сами и да предузетници из Лознице, Трбушнице, Бање Ковиљаче желе да нам помогну својом добротом. Са жељом да нам се и други прикључе, предстоји нам нова борба и сакупљање новца за горњи, монтажни део куће. Следеће недеље очекујемо извођача радова из Ивањице који ће премерити темељ и припремити папиролошки део неопходан за изградњу објекта у сивој градњи. Онда ћемо на сличан начин кренути и у завршне радове, спољашње и унутрашње – каже Блажићева.

Она истиче да ће „Кућа наде“ бити подигнута као помоћ за 25 породица широм Србије, које су чланови „Плаве шкољке“, али исто тако и за породице из лозничког краја чија деца су с инвалидитетом. За ту намену планиран је летњиковац за њихов боравак, али и низ других активности које ће им бити бесплатно понуђени. Блажићева наглашава да се за њих бори подједнако колико и за „бисере Плаве шкољке“, јер све те породице заслужују помоћ и подршку да својој деци олакшају будућност.

С. П.

Учествујте у анкети

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ – Опет поломљена рампа

БИРН САЗНАЈЕ – Јадарит скреће пругу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )