”СИСТЕМ 2021” У ЛОЗНИЦИ –  Данас вежба на неколико места у граду

”СИСТЕМ 2021” У ЛОЗНИЦИ –  Данас вежба на неколико места у граду

Вежба Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и јединица Цивилне заштите, под називом ”Систем 2021”, биће одржана данас, од десет сати, широм Србије, у 50 градова и општина међу којима је и Лозница.

Око осам хиљада учесника истовремено ће показати спремност за деловање у ванредним ситуацијама у којима су угрожени људски животи. У вежби ће поред припадника Сектора за ванредне ситуације и Цивилне заштите учествовати и Горска служба спасавања, Црвени крст, Војска Србије и локални тимови различитих намена.

Како је најављено, министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствоваће делу вежбе који ће се одвијати на подручју Лознице, на Дрини, где ће бити приказано реаговање у случају поплаве, евакуација угроженог становништва са друге обале и збрињавање у Омладинском насељу.

Иначе, према временској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, данас се у нашем крају очекују обилне падавине, више од 40 литара кише по квадратном метру за 12 сати, на снази су наранџасти метео аларм и жути хидро аларм на Дрини и Јадру због пораста водостаја који може захтевати предузимање мера редовне одбране од поплава. Постоји и опасност од изливања мањих бујичних токова, па ће вежба бити спроведена у прилично реалним условима.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )