„СИСТЕМ 2021“ – Одржана генерална проба показне вежбе

„СИСТЕМ 2021“ – Одржана генерална проба показне вежбе

Градоначелник Видоје Петровић поручио је данас на ванредној седници Градског штаба за ванредне ситуације Лознице, одржаној у оквиру генералне пробе показне вежбе „Систем 2021“ на реци Дрини, у присуству министра унутрашњих послова Александра Вулина, да је циљ ове вежбе провера оперативне спремности Градског штаба, цивилне заштите и Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, у садејству са колегама из Републике Српске.


Како се наводи у саопштењу Градског штаба, Министар Вулин нагласио је да је ово први пут да Србија проверава како би реаговала на ситуацију праве катастрофе која се дешава на читавој њеној територији. Вежба се изводи истовремено на 50 локација, у 24 града и 26 општина.

– Видели сте да много богатије и моћније државе нису спремне када их задесе поплаве или неке друге кризне ситуације. Ово је доказ да је Србија организованија и од других много већих земаља. Посебно сам поносан на сваку локалну самоуправу која је са својим јединицама урадила нешто што нисмо деценијама уназад, као и на сарадњу са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске и Српско-руским хуманитарним центром – истакао је министар унутрашњих послова.

ЛН

Фото: Градска управа

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТИНА КРУПАЊ И ГИЗ – Најављен наставак сарадње

ДРАГАН ГАЈИЋ ОСТВАРИО САН – На бини са идолима

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )