ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ГРАДА И УГ БИЦИКЛО – На пролеће јавни сервис бицикала

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ГРАДА И УГ БИЦИКЛО – На пролеће јавни сервис бицикала

После састанка представника Планинско-бициклистичког друштва „БицикЛои градоначелика Лознице Видоја Петровића, одржаног средином септембра, када је прихваћен предлог и обећана подршка локалне самоуправе за развој сервиса јавних бицикала у граду, у градској управи данас је потписан и меморандум о сарадњи на реализацији ове идеје. Она је, иначе, проистекла из активности које је удружење спроводило током Европске недеље мобилности. Меморандум су потписали Дејан Сталовић, помоћник градоначелника и градски менаџер, и Зоран Богићевић, председник Управног одбора удружења „Бицик-Ло“.


– Више је разлога који су довели до потписивања овог документа, а пре свега то је заједнички циљ да промовишемо и популаризујемо бициклизам, али и културне, историјске и туристичке потенцијале. У наредним данима формираћемо радну групу која ће се бавити свим будућим активностима, изградити мини-акциони план и дати прецизне рокове о томе шта треба радити. Други разлог за нашу сарадњу је формирање јавног сервиса бицикала за који ће „Бицик-Ло“ даривати десет репарираних бицикала, а град ће за тај сервис обезбедити још 20. На овај начин заједнички промовишемо здрав стил живота, али и добру сарадњу са свим удружењима која имају сличне циљеве за развој града – рекао је Дејан Сталовић истичући да ће локална самоуправа у наредном периоду знатну пажњу посвећивати обезбеђењу бициклистичких стаза, пре свега између Тршића, Лознице и Бање Ковиљаче.

Представник удружења „Бицик-Ло“ Милош Ђуричић изразио је задовољство због потписивања и разумевања градске управе за предлоге који унапређују здравији живот у Лозници.

– Ово је свакако најбитнији корак у даљем напретку и развоју бициклизма као урбаног и равноправног вида превоза, а и наше све досадашње активности биле су усмерене ка том циљу. На овај начин заједно унапређујемо бициклистички саобраћај у урбаном ткиву града и успостављамо темеље система доступности јавном сервису бицикала. Сервис би требало да заживи на пролеће јер смо у договору с Београдском отвореном школом уговором предвидели даље кораке овог пројекта, а и за репарацију десет бицикала требаће нам времена да их оспособимо за саобраћај. Пре отварања сервиса организоваћемо обуку становништва и представићемо значај доступности оваквом сервису. Идеја почива и на смањењу климатских промена јер и у савременом свету бицикл је препознат као превозно средство које томе доприноси – рекао је Ђуричић додајући да својим тренутним активностима реализују пројекат „Бицик-Ло за све!“, који је део веће акције Београдске отворене школе „Зелени инкубатор“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САОПШТЕЊЕ ТРИ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА – Траже оставку Зоране Михајловић

РЕАГОВАЊЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ – Оптужбе су неистините

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )