ТУРИЗАМ – РАЗВОЈНА ШАНСА ЉУБОВИЈЕ – Спортисти траже боље услове

ТУРИЗАМ – РАЗВОЈНА ШАНСА ЉУБОВИЈЕ – Спортисти траже боље услове

Азбуковица има веома добре природне услове за спортски туризам, али постојећи спортски објекти не пружају могућности за његов развој. У Љубовији планирају да у наредне две године преокрену ситуацију

До пре петнаестак година велики број спортских екипа долазио је на припреме у Љубовију. Биле су смештене у старом мотелу који одавно не ради. Тадашњи смештајни капацитети и постојећа спортска инфраструктура били су довољни да задовоље потребе спортских екипа које су се овде припремале. Међутим, од тада се много тога променило и спортски туризам готово да је замро у Љубовији. Савремени спортисти траже много боље услове него што их Азбуковица у овом тренутку има.


-Тренутно у Љубовији постоје само два фудбалска терена. Много година у њих није улагано тако да је неопходна реконструкција оба терена. У плану је да се на помоћном терену постави вештачка трава, као и да се главни терен доведе у оптимално стање. То је приоритет. У близини стадиона је мотел чије реновирање треба да буде завршено у наредних годину и по, две тако да би имали и могућност да обезбедимо смештај заинтересованим спортским екипама. До краја године требало би да буде урађен пројекат за терен са вештачком травом, а радиће се и пројекат за муктифункционалну спортску халу – каже Владимир Крстић, генерални секретар Спортског савеза општине Љубовија.

Он истиче да су реновирали мали терен и код старе ОШ “Петар Враголић”, да је изграђен терен са гуменом подлогом за рукомет и одбојку, као и да је изграђена атлетска стаза са четири траке у дужини од 200 метара.


– Морају се стварати бољи услови за припреме спортиста како бисмо могли да развијамо спортски туризам. Развојна шанса постоји, природни услови су ту, положај Љубовије пружа велике могућности за развој спортског и рекреативног туризма. У близини стадиона у току су радови на изградњи отвореног базена што треба да допринесе бољој туристичкој понуди. У плану је изградња ауто-кампа са спортским теренима поред Дрине. Имамо много потенцијала и планова, али да бисмо их и реализовали, неопходно је много новца. Општина сама не може тако да рачунамо на помоћ ресорних министарстава – подсећа Крстић.

Председник ССОЉ сматра да би туристима, а и спортским екипама могли понудити могућност да проведу активан одмор тако што ће се дружити са планинарима, провести време на реци Дрини, обићи културно-историјске споменике, посетити бројне цркве и манастире, отићи у кањон Трешњице, станиште белоглавог супа, или посетити неко сеоско домаћинство где могу пробати здраву домаћу храну. Могућности су бројне треба их искористити, поручује Крстић.

ЕЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАБРИЊАВАЈУЋА ЕПИДЕМИЈСКА СИТУАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ – Убрзано се повећава број заражених

ТУРИЗАМ – РАЗВОЈНА ШАНСА ЉУБОВИЈЕ – Од дедине планинарска кућа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )