У ЦЕНТРУ ГРАДА – Нова дечја игралишта

У ЦЕНТРУ ГРАДА – Нова дечја игралишта

Лозница ће ускоро добити у МЗ ’’Ново насеље’’ три нова дечја игралишта урађена по највишим стандардима. Према речима Николе Драгићевића, директора ЈП ’’Лозница развој’’, њихово постављање у потпуности финансира локална самоуправа, вредност три игралишта је 10,5 милиона динара.

– Игралишта су опремљена савременим мобилијаром и урађена по највишим стандардима и сва ће пролазити редовно инспекцијске контроле надлежних. Морају имати све неопходне атесте и пре отварања проћи ће техничку контролу која ће и касније бити редовна. Сви грађевински радови су завршени, постављен је највећи део справа, игралишта су ограђена, и остало је да се још постави завршни гумени слој, од ливене гуме. За то се чека да спољна температура падне јер то не би требало радити када је она изнад 30 степени. Игралишта се налазе  преко пута ЗЦ ’’Слога’’, у парку иза Библиотеке Вуковог завичаја и у парку код ЈП ’’Водовод и канализација’’. Став руководства града је да се настави са том праксом и у осталим месним  заједницама, траже се одговарајуће локације где има највише стамбених зграда и физичких могућности да се поставе таква игралишта – казао је он данас за портал ЛН.


Нова дечја игралишта имају клацкалице, љуљашке, пењалице, а и ограђена су тако да деца неће моћи да их напусте осим на капији па ће родитељима бити лакше да пазе на своје малишане. Справе које су до сада биле у парковима који добијају нова игралишта склоњене су, али ће се, каже Драгићевић, настојати да највећи део њих, уколико су потребне неке интервенције, буду преправљене и употребљене на неком другом месту.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – За викенд више од 200 прегледа

ЛОЗНИЦА НА ОБАЛИ ДРИНЕ – Град без градске плаже

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.  

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )