НА ТЕКЕРИШУ – Обележавање годишњице Церске битке

НА ТЕКЕРИШУ – Обележавање годишњице Церске битке

Поводом 107 година од Битке на Церу, једне од највећих српских војних победа и прве победе сила Антанте у Првом светском рату, сутра ће, 19. августа, у Текеришу поред споменика церским јунацима бити одржана државна церемонија обележавања годишњице битке. Полагање венаца и одавање почасти предводиће Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије.

Програм државне церемоније обухвата полагање венаца, протоколарна обраћања и уметнички програм. Венце ће положити делегације Владе Републике Србије, Министарства одбране и Војске Србије, Мачванског управног округа, Града Лознице, Града Шапца, Града Бијељине, Општине Крупањ, затим делегације амбасада Чешке, Словачке, Аустрије и Мађарске у Републици Србији, као и представници удружења и грађани.

Пре почетка државне церемоније верски обред ће служити представници Српске православне цркве, а потом ће се обратити министарка Дарија Кисић Тепавчевић и Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

Организатори државне церемоније су Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Владе Републике Србије, Град Лозница и Центар за културу „Вук Караџић“ Лозница. Почетак је у 11 сати.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

 

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )