ЛН 700 – Да сусрети буду чешћи

ЛН 700 – Да сусрети буду чешћи

Излазак седамстотог броја Лозничких новости био је повод за синоћно дружење редакције првих недељних новина у Лозници са читаоцима. На штанду испред Вуковог дома културе први пут су читаоци ЛН могли да проведу време са новинарима и уредницима, да размене мишљења и изнесу своје предлоге, похвале и критике.

Александра Ђурић једна је од оних који су прилику искористили.

– Замолила бих вас да још чешће пишете о ”Рио Тинту” и руднику јадарита. Народ често не буде добро обавештен када су протести па је ту улога медија значајна. Не сматрам да су то политички протести, већ вапај народа да се заштити животна средина и да се ово место сачува за будућа поколења. Треба да им оставимо ову лепоту и здрав ваздух. Ја не знам има ли где још оволико лепоте као у Лозници – казала је Лозничанка Александра Ђурић.

Лозничке новости од самог почетка, већ готово тринаест и по година, раде у складу са Кодексом новинара Србије и немају намеру да одступе од професионалних стандарда. То није нешто што се увек допада свима па се неретко од читалаца трпе критике због преношења става ”друге стране”. Стојанка Ковачевић, међутим, инсистира на објективности и потреби да ЛН очувају независну и непристрасну уређивачку политику.  

– Новинари Лозничких новости налазе се на бранику своје професије и надам се да ћете истрајати у томе. Верујем да нећете одступити од својих принципа и поклекнути пред изазовима и прихватити да пишете оно што други мисле да треба и како треба да пишете. Ви сте објективни и немојте то мењати и нипошто немојте бити пристрасни, колико год вам лично нешто било ближе или даље. Сачувајте објективност – поручила је Ковачевићева.

Она је Лозничким новостима пожелела и повећање тиража, побољшање квалитета папира и кадровско проширење.

Први јавни сусрет Лозничких новости и читалаца трајао је око сат времена, али у редакцији се увелико размишља о начину на који би непосредна комуникација могла бити унапређена и како би читаоци могли имати већи утицај на садржај.

– Била је ово дивна прилика да се сусретнемо са својом читалачком публиком, разменимо мишљења са њима, да чујемо сугестије, примедбе и критике. Овога пута било је више позитивних критика, претпостављамо да је то због свечаног тренутка, изласка 700. броја. Надам се да ћемо бити у прилици да чешће организујемо сусрете са читаоцима и да ћемо осмислити концепт који ћемо уградити у нашу уређивачку политику, како бисмо омогућили читаоцима да имају већи утицај на садржај наших новина – казала је на крају вечери Зорица Вишњић, главна и одговорна уредница Лозничких новости.

Седамсто бројева у којима су забележена збивања протеклих година није служило само читаоцима да се информишу, они ће своје место имати и у будућности када ће бити поуздани извор сазнања шта се у једном времену дешавало и како се на овом простору живело. Седам дана брзо прође па новинари Лозничких новости већ увелико припремају 701. број, а шта ће се у њему наћи, сазнаћете у петак на киосцима.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

700. БРОЈ ЛН И НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ – Били сте уз мене и када нико други није

КОГА ПОДРЖАВАМО? – На нашим изборима увек побеђују најбољи

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )