’’ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА’’ – Заливање воћњака суши славине

’’ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА’’ – Заливање воћњака суши славине

Високе температуре које владају данима утицале су на повећање потрошње воде, а неки потрошачи остају повремено сувих славина не зато што воде нема довољно у систему, већ зато што се троши ненаменски, кажу у ЈП ’’Водовод и канализација’’. Директор предузећа Жељко Марјановић објашњава да колико воде буде препумпано у базене толико се и потроши и да је највећи проблем прекомерно трошење воде из градског водовода.


– Због ненаменског трошења воде из нашег водовода, због заливања воћњака, малињака, купињака, што је највећи проблем, заливања бетонских стаза и слично, и у току дана више зоне, односно делови неких места остају без воде. Преко ноћи напунимо све базене, али не можемо да препумпамо воду  коју имамо у извориштима, колико је велика потрошња. Воде у извориштима има да снабдемо још један град, али кроз цеви једноставно физички не можемо да је пропустимо толико колико се потроши. Радимо, запуњавамо, комбинујемо преко даљинског система управљања, али одређене висинске тачке повремено остају без воде на пар сати. У суштини немамо проблема у снабдевању, ни на изворишту, али се то дешава као последица огромне нерационалне и ненаменске потрошње – рекао је Марјановић за портал ЛН и поновио апел да потрошачи поведу рачуна.

Марко Николић, инжењер из ’’Водовода’’, каже да је због врелих дана повећана и производња и потрошња и да је она највећа у поподневним сатима и предвече када се вода користи за поливања и заливања па долази до пада притиска  и тога да виши делови мреже остају без ње накратко.

– Када би потрошачи воду из градског водовода користили наменски, онда бисмо имали несметано снабдевање свих корисника, да сви имају довољне количине и одговарајући притисак, што се сада не дешава – казао је он.

Из ’’Водовода’’ су данас поново апеловали на потрошаче да не користе воду за пуњење базена, заливање башта, поливање стаза, прање аутомобила и слично, како би је сви имали довољно.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Контрола наменског трошење воде

СЛУЖБА ХИТНЕ ПОМОЋИ – Више интервенција на јавним местима

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )