НОВО ОБДАНИШТЕ – Ускоро почињу радови

НОВО ОБДАНИШТЕ – Ускоро почињу радови

Пре нешто више од месец дана, први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је уговор о извођењу радова и финансирању изградње предшколских установа са помоћником градоначелника Лознице Љубинком Ђокићем, а од 23. августа треба да почну радови на овом објекту.

Према Ђокићевим речима, почетак радова, односно полагање камена темељца, биће свечано обележен у присуству ресорног министра и других званица, а рок за завршетак изградње од јуче је почео да ’’тече’’.


– Одговарајући записник између извођача радова, надзорног органа и инвеститора потписан је јуче и од 9. августа тече дванаестомесечни рок за завршетак посла. Извођач има рок од петнаест дана да постави одговарајућу таблу на будућем градилишту, да га огради, припреми, достави сву потребну документацију коју тражи Светска банка и онда ће и физички бити уведен у посао – казао је он данас за портал ЛН.

Подсетимо, како је после потписивања уговора саопштено, ново обданиште предвиђено је у Лозничком Пољу поред издвојеног одељења ОШ ‘’Кадињача’’, а тиме ће бити обезбеђено 270 нових места. Радови на изградњи објекта требало би да буду завршени у року од 12 месеци од почетка градње, а пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања се реализује уз помоћ зајма Светске банке.

Ново обданиште имаће 1.840 квадратних метара бруто корисне површине, приземље са спратом. Предрачунска вредност грађевинског објекта је око 163 милиона динара укупно, које ће издвојити Влада Србије, док Град даје локацију и неопходне прикључке.

Т.М.С

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВАНТЕЛЕСНА ОПЛОДЊА У ЛОЗНИЦИ – Подршка за још два пара

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Више на првом прегледу него на контроли

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )