ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО: ГДЕ СУ ПОШТАРИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Од 18. августа радиће сва три поштара

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО: ГДЕ СУ ПОШТАРИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Од 18. августа радиће сва три поштара

– Последња три месеца поштанске пошиљке у Малом Зворнику не достављају се грађанима на кућне адресе, рачуни за струју и остале пошиљке налазе се у Пошти на поду па грађани сами траже своје рачуне – пише нам наш читалац из Малог Зворника. Додаје и да поштара немају већ пет година, а на жалбе грађана поштански службеници одговарају да је управник на одмору.


Одговор смо добили од Милице Кнежевић Петковић, руководитељке Службе за поштанску мрежу Пошта Србије у Шапцу, која је потврдила да је са доставом поште у Малом Зворнику било проблема. Како нам је рекла, тренутно доставу обављају три поштара, два млађа који су ”изврсни у свом послу” и један старији који ускоро треба да иде у пензију. Он је био на одмору, па затим на боловању, није радио месец и по, али је на послу од прошле недеље. Претпоставља да је проблема било управо у рејону за који је он надлежан.

–  Тачно је да се сада достава обавља по другачијем режиму, али се све регистроване пошиљке, пост експрес, судска и препоручена писма, благовремено достављају, строго се води рачуна да не истекне рок за изручење. Што се  тиче рачуна, односно нерегистроване поште, не могу да тврдим да није дошло до пролонгирања неког од њих. Управник Поште је био на годишњем одмору, тренутно ради, рекао ми је да је сада време годишњих одмора и да доставу обављају два поштара. Ради се  по такозваним повременим путним листовима, али није тачно да се пошта налази на поду – каже наша саговорница.


Она истиче, да је рок за доставу рачуна 20. у месецу, да се сигуно пролонгира пар дана, али да сви буду достављени. Проблем представља, како каже, и недостатак поштанских сандучета који сваки корисник треба да обезбеди па се сигурно дешава да нерегистровна пошиљка у које спадају и рачуни, буде стављена на капију па је однесе ветар или покисне. То се пре свега, односи на руралне крајеве.

– Можда би требало да постоји мало разумевања за период када се користе годишњи одмори. Од 18. августа ће екипа бити комплетна, радиће сва три поштара. Постојало је раније проблема, али је измењена структура поштара и мислим да је сада све у реду. Апсолутно је нетачно да у Малом Зворнику пет година немају поштара, доставу је обављао колега који је, нажалост, преминуо – каже Кнежевић Петковићева.


Она напомиње, да корисници поштанских услуга рекаламације могу да доставе преко портала Поште. Како каже, последњих неколико месеци није стигла ниједна примедба, што раније јесте био случај. Проблема је било све док нису упослили новог поштара .

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НЕ ОКРЕЋИ ГЛАВУ – ПОМОЗИ – Како је спасен један пас

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )