ДАНАС НА СТАРОМ МОСТУ – Сусрет два Зворника

ДАНАС НА СТАРОМ МОСТУ – Сусрет два Зворника

Малозворничани и становници Зворника у Републици Српској данас ће се састати на обновљеном Мосту краља Александра Првог Карађорђевића и тако на свечан начин озваничити ступање на снагу недавно потписаног споразума између Србије и БиХ. Овим споразумом је омогућено коришћење и граничног прелаза на старом мосту преко Дрине за све грађане, а не, као до сада, само за оне у чијим личним картама су уписана ова два града као место пребивалишта. Данашњим сусретом грађана наставља се и већ традиционална манифестација „Људи и мостови“, која се годинама организује као део вишедневног „Зворничког културно љета“.


– Првог дана августа ступио је на снагу овај споразум чиме је у значајној мери олакшан живот нашим грађанима и комшијама из Зворника. Ми смо и до сада говорили да нас Дрина не раздваје, већ спаја, као и да смо ми један град, али у две државе. Мост је сада прелепо шеталиште тако да свако може њиме да прелази и ужива у погледу на нашу Дрину – каже Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник, и подсећа да је за реконструкцију старог гвозденог моста Србија обезбедила 600 хиљада евра.

Подсећамо да су 27. јула делегације БиХ и Србије, предвођене министром безбедности Селмом Цикотићем и министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином, потписале у Зворнику више међународних споразума којима су, између осталог, дефинисани и статуси граничних прелаза. Према тим документима, Стари мост, како га ословљавају комшије, постао је међународни прелаз и преко њега ће између Малог Зворника и Зворника моћи да прелазе сви који то желе.

Приликом потисивања споразума поручено је да су они од велике важности јер ће живот са обе стране учинити лакшим и бољим, а проток роба и људи биће бржи и јефтинији.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Отворен Центар за развој иновација

РЕГАТА НА ЈЕЗЕРУ – Пловили од Велике Реке до Сакара

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )