ДАНАС У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Књига о Јадру из 1914.

ДАНАС У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Књига о Јадру из 1914.

Библиотека Вуковог завичаја организује данас представљање књиге „Долина Јадра августа 1914“ Милоша Дејановића, пуковника у пензији. Реч је о наставку расветљавања херојске историје нашег краја започетог књигом „Битка на Гучеву 1914 – Епопеја на прагу Србије“, коју је објавио у јуну 2018. године. У својој новој књизи, документује грађу о војним операцијама које су претходиле Церској бици, као и о злочинима који су том приликом почињени у долини Јадра.


Дејановић је рођен у Лозници, где је завршио основну школу и гимназију. Војну академију копнене војске је завршио у Центру високих војних школа у Београду, а до пензионисања је радио у јединицама везе, јединицама за електронско извиђање и противелектронска дејства, и у другим органима команде Ужичког корпуса. Студију из војне географије „Војно-географска процена могућих праваца дејстава у зони одговорности Ужичког корпуса“ написао је 2001. године.

Дружење са Дејановићем почеће у седам сати.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВЕ КЊИГЕ ДРАГАНА ФИЛИПОВИЋА – Записани ожиљци из ратова

ВРЕМЕ – Мање физичких напора, више заштите од сунца

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )