ДИВЉА ДЕПОНИЈА НА ЈАРЦАНУ – Пут до Дрине сада је без смећа

ДИВЉА ДЕПОНИЈА НА ЈАРЦАНУ – Пут до Дрине сада је без смећа

Радове на уклањању огромне дивље депоније на Јарцану данас је обишао Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника. Он је поручио да је брига за заштиту животне средине приоритет локалне самоуправе и да је из градске касе за уређење и санацију градске депоније издвојено 28 милиона динара, од чега пет за ову крај азила за псе.


Треба погледати како сада изгледа овај простор на којем је до јуче била депонија свега и свачега. Ми издвајамо новац у сарадњи са саветима месних заједница да и оне уклањају депоније из својих средина, али и за уништавање амброзије и свега онога што утиче на животну средину. Наш град ослушкује потребе грађана и реагује на њихове примедбе. Годинама смо инсистирали да станица за мерење квалитета ваздуха у Лозници буде у функцији и, на срећу, она од јануара ради. Иако је у надлежности Агенције за заштиту животне средине, за нас је добро то да су параметри који показују загађење скоро увек у референтним границама. Ако желимо да Лозница буде град будућности и град младих онда морамо посебну пажњу посветити заштити животне средине – рекао је Ђокић.

Јанко Алексић, директор КЈП „Наш дом“, које је ангажовано на уклањању ове дивље допоније, подсећа да ја са ње до сада одвезено око 2.000 кубика смећа и да ће га до краја посла бити барем још толико.

Грађане Лознице већ више деценија Јарцан асоцира на место где се налази дивља депонија, али последњих десетак дана, захваљујући нашим радницима, одлазак овим путем до Дрине је угоднији. Прошле године смо санирали више од 20 великих депонија, а после Јарцана следи нам Јадранска Лешница и уређење тамошње депоније и канала у насељу Жута земља. Молимо грађане да више не бацају смеће овде и подсећамо их да за само 210 динара могу на градској депонији одложити једну ауто-приколицу смећа на сасвим услован начин. Поставили смо камере на азилу за псе, а планирамо још четири које ће снимати овај терен и долазак сваког возила. Моћи ћемо да видимо ко непрописно одлаже смеће а наша служба обезбеђења редовно онлајн прати дешавања на више радних тачака како би благовремено обавестила комуналну инспекцију и полицију о непрописном одлагању отпада – рекао је данас Алексић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Новозаражени у Лозници

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Више од две трећине пацијената на првом прегледу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )