САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ КОАЛИЦИЈЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ, НЕ ДАМО ЈАДАР И ПАКТ-А – На теми рудника нема политиканства

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ КОАЛИЦИЈЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ, НЕ ДАМО ЈАДАР И ПАКТ-А – На теми рудника нема политиканства

”Коалиција против корупције у животној средини” и удружења ”Не дамо Јадар” и Подрињски антикорупцијски тим (ПАКТ) издала су саопштење поводом протестног скупа заказаног за четвртак испред зграде градске управе у Лозници. У саопштењу стоји:

”Коалиција против корупције у животној средини” и удружења ”Не дамо Јадар” и ПАКТ обавештавају грађане Лознице и Србије да поједине политичке групације кроз огољено политиканство покушавају да проблем рудника литијума у долини Јадра пребаце у политичко блато где се осећају фино, такорећи на домаћем терену.

Организације ”Не дамо Јадар” и ПАКТ и ”Коалиција против корупције у животној средини” обавештавају јавност да је протест против усвајања Просторног плана града Лознице пријављен од стране ових група грађана без било какве сарадње са било којом политичком опцијом. Наша једина политичка опција је незадовољан и огорчен НАРОД. Исти онај народ из долине Јадра и Лознице који се бори за своја вековна огњишта, као и да нашој деци и унуцима остави чисте реке Корениту, Јадар, Дрину, незагађено земљиште на којем ће моћи да узгајају здраву храну, али и да чувају успомене на славне војничке победе наших војсковођа и срамне политичке поразе наших политичара. Међутим, свако има право да изрази свој став поводом плана да се у долини Јадра отвори рудник литијума и нико нема тапију да се ексклузивно бави овом темом. Не само у Лозници већ и шире, јер је управо држава овај пројекат прогласила од јавног интереса за читаву територију Србије. Зато ће у четвртак испред зграде града Лознице бити и грађани Ваљева, Шапца, Пожеге, Чачка, од Сомбора до Врања, јер Србија се тренутно брани у Лозници. Плашећи се народа, владајућа странка у очајничком потезу жели јавности представити како скуп организују неки бивши коалициони партнери – топионичари олова у Зајачи и доказани тровачи наше деце. Уосталом, топионица олова у Зајачи је дестилерија за рудник литијума и то народ треба да зна. Удружења су пријавила редовно скуп, како би пружили шансу да свој став изразе и грађани који су „сити“ политичких партија и који у њих немају поверења. Подсећамо још једном јавност, да је већина грађана у долини Јадра која се буни против рудника свој глас на прошлим изборима дала Александру Вучићу, тада и више никад. И зато, нема места политиканству и поделама било ког типа када се говори о руднику литијума. Два су улаза у зграду Града Лозница, на једном ће бити политичке странке, а на другом (улазу у стару зграду општине – Скупштину) ми – обичан народ. Верујући и неверујући, ваксери и антиваксери, стари и млади, са страначком картом или без ње, запослени и незапослени, пољопривредници и грађани, млади и стари, потребно је да сви заједно у четвртак покажемо колико нас има који се противимо овом планираном екоциду у долини Јадра, свеједно је на ком ћемо улазу бити.

Удружења још једном упућују позив надлежнима да повуку Одлуку о Просторном плану града Лознице са 11. Скупштине града и на тај начин остану бар неутрални, ако већ немају храбрости да стану уз свој народ.

Не интересује нас политика већ борба за голи живот!

Коалиција против корупције у животној средини,

Подрињски анти корупцијски тим, Не дамо Јадар

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНОГ ПРОТЕСТА БИВШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.


Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )