ГРУПА ГРАЂАНА СМЕЛО ЗА ЛОЗНИЦУ – Саопштење за јавност

ГРУПА ГРАЂАНА СМЕЛО ЗА ЛОЗНИЦУ – Саопштење за јавност

Група грађана ”Смело за Лозницу” издала је данас саопштење поводом јучерашњег саопштења Градског одбора СНС. У саопштењу стоји:

Поводом саопштења ГО СНС Лозница од 26.7.2021. године, а у вези са протестом грађана најављеним за 29.7.2021.године испред градске Скупштине са почетком у 9 часова.

Обавештавамо јавност да су одборници Групе грађана ”Смело за Лозницу” организатори (као и друга удружења) најављеног  и пријављеног протеста, а у вези са предлогом Одлуке о доношењу Просторног плана Лознице којим се широм отварају врата реализацији пројекта „Јадар“.  У намери да се одборницима града и извршној власти стави до знања да су грађани Лознице дубоко забринути за своју и судбину будућих генерација јер би доношењем предложене Одлуке која је у надлежности локалне самоуправе гласовима   одборника владајуће већине  био трасиран пут за реализацију пројекта „Јадар“ који би био разоран за животну средину града Лознице, а и шире на начин да би се трајно контаминирали земља, вода и ваздух.

С обзиром на то да су земља, вода и ваздух основни услови живота ми дижемо свој глас заједно са свим грађанима Лознице и Србије у одбрани најелементарних права, а то су право на живот и право на здраву животну средину.

Овим путем позивамо све грађане Лознице и Србије да узму активно учешће на заказаном протесту и тиме јасно и гласно пошаљу поруку одборницима и извршној власти да ћемо се борити до краја свим расоложивим парламентарним и ванпарламентарним начинима борбе.

Зато је важно да се у што већем броју окупимо у четвртак  29.7.2021.године у 9 часова испред Скупшине града Лознице да се не делимо по ономе што нас раздваја, већ да се ујединимо у ономе што нас спаја.

                                                                                                            Одборници Групе грађана

                                                                                                               ”Смело за Лозницу”

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНОГ ПРОТЕСТА БИВШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ КОАЛИЦИЈЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ, НЕ ДАМО ЈАДАР И ПАКТ-А – На теми рудника нема политиканства

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.   


                                                                       

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )