САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНОГ ПРОТЕСТА БИВШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНОГ ПРОТЕСТА БИВШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА

Градски одбор Српске напредне странке издао је данас саопштење поводом протеста најављеног за четвртак ујутру испред градске управе у Лозници. У саопштењу стоји:

Жалосно и лицемерно је да Небојша Зеленовић који није био способан да води локалну политику, коме су грађани Шапца ускратили поверење, покушава да се са неким небитним људима у политичком животу Лознице представи као наводни борац за интересе грађана Лознице.

Лозница одавно није под шабачким шињелом и зато данас крупним кораком напредује у сваком погледу. То је видљиво пре свега у изузетном повећању привредне активности, доласку нових инвеститора, огромним улагањима у здравство, образовање, младе, пољопривреду, предузетништво и све видове инфраструктуре (путну, комуналну, енергетску, спортску).

Питамо се и подсећамо нашу и ширу јавност где су ови лицемери били када је шабачка тровачница и њихов главни финансијер неодговорним радом У руднику Зајача угрозио животе више од 120 деце.

Њихови инспектори за заштиту животне средине су имали налоге да фингирају анализе стања на терену, па је по њима тобоже све било у реду. Није било штетног утицаја на животну средину, није било опасности по здравље и безбедност људи, а свет је обишла слика више од 120 деце која су имала огромне количине олова у крви што су потврдиле и многе међународне организације након спроведених анализа у европским лабораторијама.

Памте грађани Горње Борине, Зајаче, Пасковца, Воћњака какве је боје била вода која је текла у Штири тих година, какав су ваздух удисали, памте и поплаве и наносе штетних материја, пропадање усева све док ова власт није издвојила више од 200 милиона динара за санацију депоније у Зајачи.

Шта нам то данас они нуде? Да ли мисле да народ има тако кратко памћење?

Грађани Лознице, а и Србије имају своје легитимне представнике који су се све ово време делима показали као бескомпримисни борци за интересе свога народа, свога града, своје државе.

Нема рудника у Лозници све док се у складу са законима ове земље не спроведе процедура од стране најеминентнијих установа и недвосмислено покаже да ће у процени утицаја на животну средину, здравље и безбедност људи бити испоштовани стандарди у складу са законом Републике Србије, али и европском праксом и стандардима.

То су до сада безброј пута јасно и гласно поновили и председник државе, и премијерка и ресорна министарства, али и представници града Лознице. Зато је наша порука јасна: “Грађани Лознице не брините! Уколико буде потребе ви ћете се о томе питати и путем референдума”.

А порука Зеленовићу и његовим налогодавцима је ” Марш из овог града!”

Градски одбор Српске напредне странке


Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )