БОРБА ПРОТИВ ДРОГЕ – Лозница као добар пример

БОРБА ПРОТИВ ДРОГЕ – Лозница као добар пример

У градској управи одржан је данас консултативни састанак ради формирања мултидисциплинарних тимова за борбу против дрога у складу са израдом нове државне Стратегије за борбу против дрога која предвиђа бољу сарадњу између локалних институција и организација укључених у решавање овог проблема. Састанак је одржан на иницијативу владине Канцеларије за борбу против дрога чији су представници изнели податке и закључке у погледу решавања проблема употребе дрога на државном и локалном нивоу, наводи се у данашњем саопштењу из градске управе.


У име Града Лозница Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, истакао је да локална самоуправа већ годинама има одличну сарадњу са свим ресорним локалним установама и организацијама као што су полиција, основне и средње школе, лознички дом здравља и болница, Основни суд, Тужилаштво и сви други учесници који директно или индиректно раде на сузбијању наркоманије.

Према његовим речима, Лозница континуирано ради и на повећању безбедности омладине и грађана због чега је постављен видео-надзор у свим школским двориштима и објектима као и на прометним и кључним раскрсницама и саобраћајницама. Пре три године донет је Локални акциони план за борбу против злоупотребе дрога којим су предвиђене активности као што су трибине, предавања, радионице и друго због чега је Лозница пример добре праксе као једини град који је овај документ усвојио, стоји у саопштењу.


Представник владине Канцеларије за борбу против дрога Јован Војиновић указао је на значај израде нове Стратегије за борбу против дрога која предвиђа веће учешће  промотера здравих стилова живота из самих локалних заједница. Он је казао да је у том погледу Лозница пример добре праксе јер је усвојила Локални акциони план за борбу против злоупотребе дрога, а да га сада лако може прилагодити  новој Стратегији, када она буде донета.

Поред представника града и Канцеларије за борбу против дрога на овај састанак одазвали су се из свих ресорних локалних установа и организација као и чланови Удружења грађана ”Излазак“.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ – Из Лознице у Супер лигу

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Још четири позитивна

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )