НАЛЕД: КРУПАЊ АПСОЛУТНИ ШАМПИОН ПРЕДУЗЕТНИШТВА У 2020. ГОДИНИ – Уручено признање

НАЛЕД: КРУПАЊ АПСОЛУТНИ ШАМПИОН ПРЕДУЗЕТНИШТВА У 2020. ГОДИНИ – Уручено признање

Општина Крупањ победник је годишњег такмичења ”Шампиони предузетништва 2020” Националне агенције за локални економски развој (НАЛЕД) међу локалним самоуправама средње величине, али и апсолутни победник на основу броја новооснованих предузетничких радњи и предузећа у односу на број становника. Крупањ је у прошлој години почетницима у пословању давао од 250 до 300.000 динара и за ту намену искористио је 13,3 милиона, од чега је општина обезбедила 30, а НСЗ 70 одсто.

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јанковић јуче је у Крупњу уручила председнику општине Ивану Исаиловићу признање „Шампион предузетништва“.


 – Општина Крупањ је апсолутни шампион предузетништва овог такмичења уз Црну Траву и Лозницу које су оствариле јако добар резултат и освојиле прво место у својим категоријама. Посматрали смо колико је овде нових привредних друштава и предузетничких радњи основано, гледали смо и колико је њих затворено. Такође смо посматрали и колико је било корисника наше мере коју смо назвали „Стартуј легално“ , а то је пореско ослобађење почетника у пословању за коју смо се здушно залагали да се уведе како бисмо свима онима који желе да остваре неку предузетничку идеју смањили ризик и финансијско оптерећење, да би могли да се опробају у предузетничким водама. Водили смо рачуна и о томе шта локална средина чини да то пословање унапреди, да поједностави процедуре, да даје информације предузетницима да користе мере које држава нуди да би подстакла све оне који имају идеју да је и остваре. Крупањ је апсолутни шампион нарочито у области туризма, пољопривреде, прераде хране. У ономе што карактерише овај крај. Честитам на овој награди. Бројке су показале суштину и помогле да добре вести одавде стигну и до нас. Стало нам је да и на овај начин радимо на вашој промоцији и да представимо оно што Крупањ има да понуди и зашто заслужује да добије ово признање – рекла је Јанковићева.


Председник  Општине Крупањ Иван Исаиловић захвалио се на добијеном признању и истакао да му је драго што је НАЛЕД препознао труд ове локалне самоуправе.

 – Подржавамо предузетнике и сматрамо да је то једини начин да зауставимо миграторне процесе, да мештани остану да живе у Крупњу, да се баве својим послом, да отварају предузетничке радње. Чини се да смо у томе успели. Никада више запослених и никада мање незапослених није било у нашој општини. Позивам све оне који су давно напустили Крупањ да се врате на своја огњишта и да овде отпочну посао, да живе овде и сарађују са нама. Крупањ иде крупним корацима напред и постаје озбиљно и угледно туристичко место. И у овој години одвојили смо 17,5 милиона динара за подршку отварања нових радних места. У току ове године само преко овог програма отворићемо 101 ново радно место, а очекујем да ће их бити и више – истакао је он.

Уручењу признања и радном састанку који је претходио присуствовала је и народна посланица Ивана Поповић.

 – Поносна сам што присуствујем овом догађају. Драго ми је што сам могла са представницима НАЛЕД-а да разговарам и да чујем које су то делатности којима се они баве и да видимо на који начин наша општина и ова институција могу у будућности да сарађују. Разговарали смо о новим законским решењима који се тичу сузбијања сиве економије и то је изузетно важно да и даље радимо на томе како бисмо нашу економију ставили на здраве ноге. Да наши пословни људи схвате колико је битно да њихови радници буду пријављени, да примају зараде и да се уплаћују порези и доприноси  – поручила је Поповићева.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Један ковид пацијент више

ЗАВРШЕНА ЛАТИМС ЛИГА – Три месеца петсто фудбалера

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )