ПОНОВО У ТРШИЋУ – Студентска ликовна колонија

ПОНОВО У ТРШИЋУ – Студентска ликовна колонија

После прошлогодишње паузе због епидемије ковида-19, у Тршићу ће од 19. до 25. јула бити организована 21. Међународна мултимедијална студентска ликовна колонија. Окупиће се студенте и професори са уметничких факултета у Србији, региону и свету у циљу повезивања уметника који се баве различитим облицима уметничког стварања.


Како је саопштено из Центраза културу „Вук Караџић“, домаћин колоније, и овај пут уметнички директор колоније биће Марко Лађушић, редовни професор на Факултету примењених уметности, а у својим креативним радионицама окупиће се сликари, графичари, вајари, дизајнери, текстилци, костимографи, перформери, као и теоретичари уметности.

– Намера нам је да омогућимо реализацију уметничких пројеката, остваримо квалитетну и богату уметничку збирку, и да промовишемо знаменито место Тршић као историјски и рурални простор кроз модеран мултимедијални приступ. У занимљивом руралном и природном окружењу, тежиште је на материјалима који се налазе у природи, у самом знаменитом месту. Рад у колонији полазницима пружа могућност размене мишљења и искуства, тако да свако од њих, енергијом уложеном у сопствени и заједнички рад, доприноси успешној реализацији колоније. Интеракција, дружење и измештање из окружења у којем уметници свакодневно стварају омогућили су стремљење ка новом – каже Драго Симић, магистар сликарства у Центру за културу и руководилац колоније.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Привид

ПОЖАР У БОЛНИЦИ – Изгорели санитети

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )