ГО ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ – Пустошење Дрине

ГО ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ – Пустошење Дрине

Градски одбор Демократске странке одржао је данас конференцију за медије на којој је указао на приходе од рудне ренте на територији Лознице и изнео податке од Министарства рударства и енергетике и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде добијене после поднетог захтева на основу Закона о доступности информација од јавног значаја.


– Према званичним информацијама та два министарства приход од рудника каолина у Јадранској Лешници за осам година, 2013-2020, износи 57.674 евра, или око 7.200 годишње. Приход од накнаде за експлоатацију речног наноса у приобаљу реке Дрине на територији Града Лознице за последње четири године износи 166.870 евра, или око 41.270 годишње. Простом рачуницом долази се до невероватног податка да се на нашем подручју Дрине пријави и плати накнада за ископавање 168 кубика дневно, што је отприлике пет великих камиона. Годинама присуствујемо пљачки природних богатстава наше државе. Својим ћутањем подржавамо богаћење локалних политичких моћника и њима блиских тајкуна док се обала Дрине девастира, а стотине хектара најплодније земље претвара у депоније грађевинског отпада – рекао је данас Томислав Чотрић, председник лозничких демократа.

Надлежне институције Републике Србије не раде свој посао или не постоје јер је немогуће да стотине хиљаде изграђених квадрата пословног и стамбеног простора буду изграђени, а да се нико не запита одакле толики материјал за бетон, казао је он.


– Простом аналогијом да се закључити да нас исти сценарио чека и ако буде отворен рудник јадарита, богатиће се појединци, држава сиромашити, а народ тровати. Зато нам треба држава у служби грађана са јаким, компетентним и некорумпираним институцијама, а не држава потчињена једној странци и једном човеку – рекао је Чотрић.

Он је саопштио и да је од недавне Скупштине Демократске странке, на којој је др Зоран Лутовац изабран други пут за председника странке, међу 40 сталних чланова Главног одбора и Наташа Арсић из Лознице.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРВЕ СУБОТЕ АВГУСТА – Пловидба Дрином

ЛОЗНИЧКИ ВАТРОГАСАЦ ШАМПИОН ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ И ШУМАДИЈЕ – Матић најбољи у региону

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )