ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – За унапређење предшколског васпитања

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – За унапређење предшколског васпитања

На редовном заседању Градског већа, којим је председавао градоначелник Видоје Петровић, утврђене су одлуке о доношењу Просторног плана и усвајању Стратегије развоја предшколског васпитања и образовања Града Лознице који су, како је на седници закључено, ”врло важни документи који прате тренд привредног раста, економског и инфраструктурног развоја града, већег прилива становништва и запошљавања”.

Како је наведено у саопштењу са Већа, појавила се потреба да се уместо измена и допуна претходног Просторног плана из 2011. године изради нови који је у складу са свим актуелним прописима, уредбама и стандардима, што подразумева бољу искоришћеност и намену земљишта и јавних површина са посебним акцентом на изградњу модерно уређених стамбених и пословних комплекса. 


Петровић је, стоји у саопштењу, указао на значај Стратегије предшколског васпитања и образовања града Лознице с обзиром на знатно увећању привредну активност, долазак инвеститора и отварање великог броја нових радних места што је довело до досељавања становника и раста наталитета који је у Лозници изнад републичког и просека округа.  Наводи се и да је градоначелник казао како је, ”унапређење предшколског васпитања кључно за здрав и правилан психо-физички развој деце, што се огледа кроз обезбеђивање адекватних услова за рад и боравак у Предшколској установи „Бамби“ пре свега уз подршку Града Лознице, државе, председника Србије и ресорних министарстава. Петровић је истакао да ће се поред изградње новог вртића у Лозничком Пољу, капацитета 270 места, и даље радити на адаптацији постојећих обданишта, обуци васпитача и стручних кадрова како би били обезбеђени што квалитетнији садржаје и програми за децу.


На седници су утврђене и тачке које се односе на енергетску ефикасност и санацију стамбених објеката за физичка лица и привредне субјекте у складу са јавним позивима за локалне самоуправе које је расписало Министарство рударства и енергетике, извештаји о пословању локалних установа и организација и о раду градске управе, стоји на крају саопштења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Новозаражени у Крупњу и Шапцу

ПОСТКОРОНСКО ЛЕТОВАЊЕ – Море и епидемијске заврзламе

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )