ОГЛАСИЛО СЕ КУД „КАРАЏИЋ“ – Не наступају за „Рио Тинто“

ОГЛАСИЛО СЕ КУД „КАРАЏИЋ“ – Не наступају за „Рио Тинто“

Поводом полемике која је покренута на друштвенима мрежама и осуда упућених на рачун КУД „Караџић“, поводом њиховог наводно планираног наступа на прослави компаније „Рио Тинто“ у Београду, данас се огласило руководство Друштва саопштењем у којем наводи да су све даље приче на ову тему бесмислене.


Поштовани, забринути суграђани, обавештавамо вас да КУД „Караџић“ неће наступати у програму који организује компанија „Рио Тинто“, те да су све евентуалне полемике око тога бесмислене. Најблаже речено, непримерено је Друштво које има традицију постојања од преко 170 година називати „страним плаћеницима“. Међутим, овим путем желимо да напоменемо да нисмо довољно едуковани стручњаци да процењујемо рад ове компаније, њихову технологију и све оно о чему се последњих месеци и диже „прашина“ у јавности. Уосталом, о томе свој званични став нису изнеле ни институције које се тиме баве и на државном нивоу то процењују – наоводи се у саопштењу.

У КУД „Караџић“ се даље питају, уколико су у категорију „страних плаћеника“ сврставни они, у којој мери овој категорији онда припадају сви они који од 2004. године (од када је ова компанија на нашим просторима), пружају своје услуге овој компанији (струја, вода, канцеларијски материјал итд), велики број запослених у овој компанији, они који су уз надокнаду омогућили истраживање ове компаније на својим имањима на крају уз огромну надокнаду продали своја имања овој компанији.


Такође, све оне чији коменатари почињу са „Да ли је могуће“, желимо да питамо: Да ли је могуће да их је КУД „Караџић“ заинтересовао само овим поводом? Да ли су се икада запитали како ће КУД „Караџић“, ако ништа друго, платити рачун за телефон у периоду пандемије (када више од годину дана није имало никакве приходе)? Колико су програма које је извело КУД „Караџић“ пропратили и на који начин су помогли функционисању и раду КУД „Караџић“? Наше Друштво је преживело свих ових 170 година које су иза нас, па ће преживети и убудуће – поручују из „Караџића“.

Они су уједно упутили позив свима онима који желе да се информишу о раду лозничког Друштва, да лично дођу у просторије Вуковог дома културе и да у директној комуникацији са њима, а не дизањем тензија на друштвеним мрежамадопринесу раду Друштва на добробит Лознице, Јадра и Србије.


До тада, позивамо вас на наше програме који ће током лета бити извођени испред Вуковог дома културе у оквиру манифестације „Караџић своме граду“, као и на Фестивалу фолклора „Миодраг Миша Сперњак“, у првој половини августа. Овим саопштењем стављамо тачку на све полемике у вези са овом темом и тим поводом се више нећемо оглашавати. Срдачно вас поздравља више од 500 чланова КУД „Караџић“ – поручују на крају саопштења.

С. П.

Фото: Архива КУД ”Караџић”

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИВАЊДАНСКИ ОБИЧАЈИ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ – Приче о нематеријалном културном наслеђу

ПОСТКОРОНСКО ЛЕТОВАЊЕ – Море и епидемијске заврзламе

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )