ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Стабилно стање

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Стабилно стање

Тренутна ситуација са заразном болешћу ковид-19 је стабилна и много боља него у првом полугодишту, оцењено је на данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације на основу информација из лозничке Опште болнице, Дома здравља, Полицијске станице и градске управе.

Како је саопштено, на болничком лечењу тренутно су два ковид пацијента, али су на снази и даље све прописане мере и упутства Владе Србије и Министарства здравља донете 16. и 17. јуна ове године.


– Због појаве новог Делта вируса ковида, налаже се свим расположивим инспекцијским службама контрола прописане раздаљине у затвореним објектима угоститељства, на местима где се организују славља и приватне прославе, у јавном превозу, на спортским и рекреативним манифестацијама и великим трговинским ланцима. Ради веће безбедности и пружања подршке примени противепидемијских мера  потребно је да све инспекцијске службе, комунална милиција и припадници МУП-а упоредо успостављају саветодавне, професионалне  и  превентивне контакте у циљу спречавања новог епидемијског таласа, због чега увек постоји опасност да се болест прошири и букне на сваком месту – стоји у саопштењу Штаба.


Градски штаб је усвојио информацију о досадашњем раду система противградне заштите, свих девет аутоматских противградних станица су активне и добро опремљене ракетама и до сада су одговориле на потребе противградне заштите на територије Лознице. Програмом мера подршке руралном развоју и пољопривредне политике из буџета је издвојено четири милиона динара за набавку нових 90 ракета, што ће, уз пренете залихе од деведесет и једне ракете, како је оцењено, бити довољно за сигурну и правовремену одбрану од града до краја сезоне.

Усвојене су информације о активностима  кроз превентивне и оперативне мере  заштите и спасавања од пожара. Из Штаба је упућен апел јавности да се током лета не пали трава и ниско растиње на отвореном простору и обрадивим површинама, у близини шума јер то представља опасност за безбедност грађана и имовине. Прихваћена је информација ЈП ‘’Водовод и канализација’’ о сталном и квалитетном снабдевању водом за пиће и доброј техничкој исправности свих хидраната  у градским и сеоским месним заједницама.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА – Не палите траву и ниско растиње

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Поново један новозаражени

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )