АПЕЛ ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Без излагања врућини од 10 до 17 часова

АПЕЛ ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Без излагања врућини од 10 до 17 часова

У складу са препорукама Сектора за ванредне ситуације и упозорења Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) Градски штаб за ванредне ситуације Лознице упутио је данас позив  грађанима  и установама да се у време високих дневних температура придржавају законом прописаних мера заштите здравља, личне и колективне имовине.

У саопштењу се наводи да је према информацији РХМЗ о високим дневним температура  од 34 до 38 степени у наредна два дана, као и у време јаких топлотних таласа потребно избегавати излагање јаким сунчевим зрачењима од 10 до 17 часова, да се свако придржава прописаних лекарских терапија и да у сваком тренутку има доступне залихе воде.


Градски штаб за ванредне ситуације подсећа на важност прописаних мера забране паљења суве траве и лишћа, нарочито у близини шумских подручја. Уколико  буду примећене такве појаве обавеза је свих грађана да то јаве надлежним службама како би се спречили већи пожари и невоље које могу проистећи из тих ситуација.

– Све градске службе зато морају бити у приправности, а Хитна помоћ, нарочито. Уколико јак топлотни талас буде настављен предузимаће се и остале мере превенције, нарочито у области заштите здравља радника  с хроничним болестима и здравственим сметњама које могу бити последица велике изложености сунцу и утицајима врућине – стоји на крају саопштења.

 На шеталишту код Вуковог дома културе данас је постваљена цистерна са водом за пиће. Иначе, у 16 часова у Лозници је било 35 Целзијуса као и у већини места Србије.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈП ’’ВОДОВОД’’ – Замена водомера

НА ЗВОРНИЧКОМ ЈЕЗЕРУ – Упецао сома од 40 килограма

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )