ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА  – Столарија упола цене

ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА  – Столарија упола цене

Министарство рударства и енергетике објавило је данас решење којим се одобрава финансирање програма енергетске санације, односи се на стамбене зграде, породичне куће и станове, а спроводе га јединице локалне самоуправе.

Међу 67 локалних самоуправа које су добиле ’’зелено светло’’ налазе се и Лозница и три комшијске општине, Мали Зворник, Крупањ и Љубовија. На јавни позив пристигло је 67 пријава које су оцењене као уредне и које су обезбедиле сопствена средства у буџету за финансирање овог програма па је због велико интересовање министарство предузело све потребне мере да се финансира што већи број локалних самоуправа.


Према објављеној табелим Лозница је за ту сврху планирала пет милиона, Мали Зворник седам, Крупањ 4,9, колико им је одобрено и од министарства, док је Љубовија определила три милиона, а добиће још 2.950.000.

Сем средстава од Министарства рударства и енергетике, саме локалне самоуправе издвојиће новац из својих буџета – укупно око 235 милиона динара па је, кад се све сабере, издвојено око 459 милиона динара за спровођење овог програма.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, изјавила је да ће сутра бити у Краљеву, где ће потписати уговоре са локалним самоуправама и отпочети реализацију пројеката подизања енергетске ефикасности у домаћинствима.


– Потом следе два јавна позива која расписују локалне самоуправе – са компанијама које ће радове изводити, а потом и са грађанима. У питању је велики пројекат који ће се реализовати у неколико наредних година – рекла је она.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПС ЛОЗНИЦА – Велики број захтева за лична документа

Лозница у Клубу БФЦ

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )