НА ТРОПСКИМ  ТЕМПЕРАТУРАМА – Освежење на градским чесмама

НА ТРОПСКИМ  ТЕМПЕРАТУРАМА – Освежење на градским чесмама

Ових дана ’’топи се асфалт’’, а многи бар трунку освежења потраже на јавним чесмама. Налазе се код аутобуске станице, Дома здравља, старе цркве и у центру града, ’’чувено’’ појило. Према речима Жељка Марјановића, директора ЈП ’’Водовод и канализација’’, оне су прикључене на градски водовод и безбедне за употребу.


– То је градска вода, анализе обављамо свакодневно у нашој лабораторији, више пута у току дана на изворишту, а ради их и шабачки Завод за јавно здравље. У партнерству са ЈП ’’Лозница развој’’ старамо се о њима и, нажалост, због неадекватне употребе често су ове чесме оштећене, али настојимо да што пре буду поново употребљиве. Спремни смо да због великих врућина, уколико то буде тражено, у граду поставимо цистерну са водом за пиће тамо где је највећа фреквенција пешака. Наши потрошачи имаће редовно снабдевање водом, без обзира на топле дане, а подсетићу да последњих пет година немамо рестрикције воде, иако је било и сушних лета – каже он.

Нажалост, има оних који несавесним, немарним руковањем праве физичка оштећења на четири чесме у граду па некада на некој због тога није увек могуће попити воде, нити се умити што је многима ових дана било баш потребно. Надлежни апелују да се чесме чувају, употребљавају на одговарајући начин како би у сваком моменту биле доступне свакоме коме затреба гутљај чисте воде, умивање или да наточи флашицу воде на њима.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФОТО-ВЕСТ – Уловио буцова од 3,8 килограма

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Новозаражени само у Лозници

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )