НОВА КЊИГА – Писмо преминулој мајци

НОВА КЊИГА – Писмо преминулој мајци

Лозничанка Драгана Ђунић, која већ тридесет година живи и ради у Лозани у Швајцарској, објавила је  нову књигу, другу, под насловом “Писмо преминулој мајци” у издању сомборског “Пергамента”.

– То је интимна прича посвећена мојој мајци и преминулим члановима породице који су оставили болан траг у мојој души. Ту су и необични сусрети са људима у Швајцарској, свако од њих носи своју судбину уоквирену патњом људског постојања – каже Драгана.


Књига је писана под псеудонимом Гала јер је, како каже, желела да подвуче  разлику између живота писца и њеног реалног живота.

– Гала је моје име пера а и надимак из детињства – допуњује  она.

Прву књигу “Швајцарска је лепа”, која је доживела два издања у Швајцарској, написала је на француском језику под псеудонимом Ана-Гала Гард. Преведена је на српски језик, преводилац  је Ивана Хаџи Поповић, а издавач је био “Албатрос плус”. Два примерка ове књиге  налазе се у Националној библиотеци у Берну јер се води као швајцарски писац, српског порекла, а у Народној библиотеци у Београду налази се и примерак ове књиге на српском језику.

 Како је почела писати?  

–  Била сам швајцарски стипендиста, студирала сам савремени француски језик и књижевност у Лозани. На предлог професорке учествовала сам  на конкурсу расписаном на универзитету и добила другу награду. Лоренс Андисон, професорка синтаксе француског језика ме подстиче да пишем јер како је  рекла: “Имате таленат да пренесете емоције”. Тако се родила моја прва књига на француском језику чију је промоцију организовала швајцарска комуна Лозане у кантоналној библиотеци – каже Драгана, или уметнички Гала.

Драгана Ђунић је рођена 1960. године у Лозници, књижевност је завршила у Сарајеву а  савремени француски језик у Лозани.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

“МИЋИНИ И ВЕРИНИ ДАНИ 2021” – У част уметника

ВЕТЕРАНИ ФОЛКЛОРА У ЛОЗНИЦИ – Одржан фестивал „Године су пролазиле“

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )