ИЗ ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС” – Наплата и за стране држављане

 ИЗ ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС” – Наплата и за стране држављане

Од овог лета по лозничким улицама “шетаће”  соколово око, вишенаменски систем који ће контролисати паркирање на јавним површинама, али и непрописно паркирање на тротоарима, зеленим површинама, коловозним тракама. Како нам је рекао Жељко Радовић, директор ЈКП “Паркинг-сервис”, овај систем ће се користити као допунско средство за наплату.


– Нећемо отпуштати људе, они ће и даље ићи на терен, али ћемо са једне стране контролисати и њихов рад. Немамо много радника који обављају овај посао, само седам на неодређено и још два-три на одређено време. Више ћемо контролисати њихов рад на терену, да ли уочавају непрописно паркирано возило, да ли некоме “гледају кроз прсте”. Дакле, биће то и интерна контрола, а, по потреби, возило ће обилазити поједине зоне када баш немамо довољно људи, када су на одмору или на боловању – каже Радовић.

Што се тиче наплате казни за непрописно паркирање за возила са страним регистарским таблицама, систем је исти као и до сада. Наиме, “Паркинг-сервис” има уговор са адвокатском фирмом која их заступа у иностранству.

– Ми њима дајемо овлашћења да то наплате. Јасно је да ми не можемо имати базу података да нађемо власника возила у иностранству, немамо ту могућност. Та фирма заступа све паркинг-сервисе из региона и они по службеној дужности набављају податке из европских земаља. Тако ће бити и са подацима који буду прикупљени ’’соколовим оком’’ – истиче Радовић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )